Общината Разлог ремонтира Вътрешно отделение в МБАЛ Разлог

12 септември 2019 15:04   2 коментара   6815 прочита


Поредна инвестиция в здравната инфрастуктура в Община Разлог. Днес кметът инж. Красимир Герчев и завеждащият Вътрешно отделение в МБАЛ Разлог, заедно с медицинския директор д-р Божидар Велев прерязаха лентата на обновеното Вътрешно отделение. Средствата за ремонт и пълна реконструкция на медицинското звено са осигурени от общинската хазна.

Всички стаи са реновирани, разширени вратите за свободното и безпроблемно преминаване на пациенти с колички и специлизирани легла. Извършено е цялостно обновяване и освежаване на стаите за лежащо болни, смяна на дограма и монтиране на специализирана антибактериална настилка в стаите, както и направа на допълнителна стая и подмяна на ел. инсталация. Отделението е не само с нова визия, но и осигурена модерна, удобна и функционална среда за лечение на болните. Кметът на Разлог инж. Красимир Герчев коментира:

"Имаме ясна цел и програма за модернизиране и подобряване условията за лечение и обслужване на болните в МБАЛ Разлог. Поетапно през последните години със средства от общината бяха ремонтирани Детско отделение, Родилно и АГО отделение, Хирургично отделение, и това , което остава е Неврологично отделение и кухненския блок на здравното заведение."

В момента е в процес на изпълнение и на още една важна инвестиция в болницата в Разлог - газифициране на МБАЛ отново със средства от община Разлог.

"Газификацията на болницата ще доведе до двоен ефект - не само намаляване на фините прахови частици от употреба на друг вид гориво, но и икономия на ресурс и рационално ползване на енергията. Така извършените планирани действия за подмяна начина на отопление, подмяна на дограма и саниране ще доведат до изпълнение на едно от водещите ни намерения за цялостна подмяна на стандарта на здравното заведение в Разлог" коментира още кметът инж. Красимир Герчев.

Завеждащият д-р Валентин Пелтегов информира, че извършеният ремонт е от огромно значение за подобряване на качеството на лечение и обслужване за болните във Вътрешно отделение. Болницата в Разлог е лечебно заведение, което се ползва от повече от 60 000 жители на четири общини - Разлог, Банско, Белица и Якоруда. "Годишно през Вътрешно отделение, което можем да наречем "гръбнакът" на МБАЛ Разлог преминават около 1 200 пациенти, от които голяма част и по спешност. С обновяването и разширението на стаите се надяваме да отговорим още по-качествено на нуждите на пациентите. Тук в това отделение се генерират много сложен профил от диагнози" , коментира още д-р Пелтеков. Осигурени са 12 пътеки финансирани по НЗОК - по сърдечно-съдови болести, пулмология и нефрология, както и ендокринология.

На събитието днес - откриване на обновеното Вътрешно отделение присъства председателят на общинския съвет д-р Мария Копанарова, д-р Божидар Велев управител на МБАЛ Разлог, д-р Радка Божикова завеждаща Родилно и АГО отделение, д-р Христо Георгиев завеждащ Хирургично отделение, както и лекари от Неврологично, отделение д-р Радко Тумбев завеждащ отделение по физиотерапия и рехабилитация, медицински работници. Водосвет отслужи отец Димитър Белчин. Кметът Красимир Герчев връчи и специален подарък - икона на св. Богородица, която да носи закрила и упование на болните, техните близки и всички работещи във вътрешно отделение на МБАЛ Разлог.

М. Иванов


Още за: ремонт   отделение   МБАЛ   Още от: Общество

Принтирай статия
2 коментара
12 Септември 2019 18:25 | Фариемс
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Ма тое е нещото като кмет си прави не какви планове Еи аида шут да те нема Че се задавиш самозаборих те се


12 Септември 2019 19:18 | 00
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Герчо помоли се на гюровия да намалите малко комисионата за да може тефиковиа да купите барем малко чершафи и некоя вазглавница много са мизерни на снимката Ти си се изчиприл убаво наредил се си с убава вратовръзка ама малко и срам да имате Наплескали сте с латекс и джипс и даваи
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар