Община Сандански: Твърденията за финансов фалит на общината са абсолютно неверни и абсурдни

05 март 2021 17:48   7 коментара   5180 прочита


Във връзка с публикувана в някои сайтове недостоверна информация, относно финансовото състояние на община Сандански, ви информираме, че публикуваните твърдения са неверни, некоректни и тенденциозни.

Строителството на одобрените проекти, публикувани в така представената извадка, е реализирано в периода 2016-2019 г. и тяхното отчитане е съобразно изискванията на съответните министерства. 

Напълно невярна е и тиражираната информация, че община Сандански не е знаела адресите за кореспонденция с централната администрация за отчитане на проектите.

Не отговаря на истината и информацията за предфалитно финансово състояние на община Сандански и поставянето й под специално наблюдение от Министерството на финансите.

Министерството на финансите е утвърдило 6 комплексни показатели за определяне финансовото състояние на общините, чрез които финансовото състояние на съответната община се определя като затруднено. 

Съобразно всеки един от тези показатели, община Сандански е далеч от риска да бъде определена като община в затруднено финансово положение.

Община #Сандански няма да позволи работата й да бъде повлияна от предизборни и политически инсинуации, които да дискредитират стремежа на всички ни за развитието на нашата община.


Още за: фалит   община   Сандански   Още от: Общество

Принтирай статия
7 коментара
05 Март 2021 19:23 | Наско
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Нали кмета обслужва и мафията, не допуска инвестиций и прави село от сандански.


05 Март 2021 21:36 | Евето
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

С този кмет, сме за наникъде!


05 Март 2021 21:37 | Гражданин
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Кмета да си ходи!!!


06 Март 2021 14:34 | До кмета
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Докато кмета не спре да прикрива финансовите злоупотреби на бившия кмет К. Котев ще бъде така, ще носи неговите негативи


06 Март 2021 21:05 | Хмм
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

5-10 обяви за работа в целия град иначе не били фалирали...


06 Март 2021 23:17 | Чикаго
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Господин кмете три пъти пробвах фа се свържа с вас по телефона който ми бе даден от вашата пиарка но не успях и повече нямам и желание. Мойте усилия да доведа хора в Сандански да финансират винаги удрят на камък поради не разбиране от страна на администрацията и не подготвен план за инвестиции на бизнесмени извън Европейската общност . Никой не би дошъл в Сандански да изсипе милиони долари без точни задължения на общината по предложен проект . На Сандански не му трябват само хотели и ресторанти а и промишлени предприятия за да може да се саздадат работни места за гражданите на гр Сандански хубаво е да има и ресторанти но безработните са много и това за тях е лукс . Не злоупотребявайте с доверието на хората които гласуваха за вас те не заслужават това дайте им работа и шанс за реализация размърдай те се защото народа обеднява от ден на ден повече и повече.


22 Март 2021 23:21 | Таралеж
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Хората изнесоха точни данни за глобите по всеки проект на общината. Изобщо НЕ Е случайно, че Краси и Бойко не се появяват в Сандански.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар