Община Сандански спечели два проекта по Програма за трансгранично сътрудничество България – Македония

24 юни 2016 15:13   1 коментар   5891 прочита


Проектите, които спечели община Сандански са в партньорство с Република Македония – община Ново Село и община Берово.

По проекта с Ново Село – „Енергийна ефективност с цел постигане на по-добра среда в детските градини“ ще бъдат обновени детски градини в двете общини – Сандански и Ново Село. Община Сандански ще обнови детската градина в село Дамяница, филиал на ОДЗ „Слънце, с. Ново Делчево, като в проекта са заложени основни дейности като: подобряване на изолацията чрез нова, смяна на азбестовия покрив, поставянето на нова дограма и входни врати, подобряване и реновиране на водоснабдителните и канализационни системи и инсталиране на слънчеви колектори в детската градина.

Стойността на проекта за община Сандански е 200 140 €. Срокът за изпълнение е 24 месеца.

Другият проект, който отново е в сътрудничество с Република Македония е „ Изграждане на инфраструктура за устойчиво развитие на туризма“, съвместно с община Берово.

Основни инвестиционни дейности по този проект са свързани с градски парк „Свети Врач“, където ще бъдат направени редица обновления и реконструкции за повишаване на туристическия потенциал на региона и подобряване на туристическите услуги като цяло и в двете общини.

Обектите, които ще бъдат реновирани в градски парк „Свети Врач“ са: скален кът с водопад, водна каскада и водни огледала, алпийски кът и пещера, скален кът с водопад до Летния театър и водни огледала пред къщичка сърничка. Ще бъде закупена и техника за парка за 30 000 €.

Стойността на проекта за община Сандански е 207 079, 58€. Основните резултати от проекта ще бъдат изградена водоснабдителна система в община Берово, реконструирана паркова инфраструктура в Сандански и повишено качество на туристическите услуги.

Р. Андонов

1 коментар
25 Юни 2016 13:26 | санданчанин
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Какви смислени проекти само :-) :-) :-)
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар