Община Сандански се преклони пред Паметника на загиналите за свободата на България

03 март 2024 17:50   1 коментар   3619 прочита


Редица тържествени мероприятия съпътстваха отбелязването на 146 години от Освобождението на България в Сандански.

3 МАРТ Е!
„О, най-щастлив и най-очакван ден!...“
ОТБЕЛЯЗВАМЕ 146 ГОДИНИ ОТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ! 146 години от онзи паметен 3 март 1878 г., когато бе възвестено възкръсването на българската държава.
Емоционален рецитал на децата от ДГ „Здравец“ и Янко Лозанов -рецитатор в Представителния ансамбъл на въоръжените сили при Националната гвардейска част към Министерство на отбраната на Република България развълнуваха сърцата, които днес склониха глави пред Паметника на загиналите за свободата.

За великото дело и завета, за подвига и саможертвата на всички загинали за свободата на България, венци и цветя поднесоха кметът на община Сандански - Атанас Стоянов, председателят на Общински съвет – Георги Батев и общински съветници, 3-то Бригадно командване, Благоевград, зам.-областния управител Крум Аргиров, народни представители, Районна служба пожарна безопасност и защита на населението, Съюза на офицерите и сержантите от резерва и запаса "Генерал Тодоров", НЧ "Отец Паисий -1919", Клуб "Учители - Будители", Център за подкрепа за личностно развитие, училища, детски градини, политически партии, сдружения, граждани и гости.
С благодарност към Общински духов оркестър „Емил Кирянов“, както и към 3-то Бригадно командване, гр. Благоевград с полковник Кирил Спаневиков.
Благодарим и на нашите прекрасни водещи – Горица Димитрова и Андон Недялков за вдъхнатия живот на всяка дума, и на рецитаторите – децата от ДГ „Здравец“ и Янко Лозанов за родолюбивия трепет, който предизвикаха със своите думи!
 

 


Още за: Сандански   празник   Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар
04 Март 2024 11:49 | Ние
Оценка:
10
 (
12
 гласа)

Крадлив кмет, споменава родолюбие!? Схемаджия, нагъл!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар