Община Сандански се побратими с община Аташехир, Турция

24 януари 2019 15:58   6 коментара   6493 прочита


На 21 януари в Турция, община Аташехир, Истанбул заместник – кметът на община Сандански – Зорица Органджиева и ИД кмет на община Аташехир – Илхами Йълмаз подписаха Споразумение за сътрудничество.

Началото бе дадено през месец септември, когато двете общини поставиха основите на приятелския мост. Партньорството е в резултат на сътрудничеството на Сдружение „Балкански младежки фестивал“ и Асоциация за култура и солидарност на Балканите, където младежи от Истанбул взеха участие в два проекта, осъществени от Балкански младежки фестивал.

Благодарение на споразумението се създават приятелски отношения между двете общини, както и подкрепа и сътрудничество в областта на културата, изкуствата, спорта, науката, опазването на околната среда и трафика. То е основа на дългосрочно и полезно партньорство и развитие на културните връзки, обмен на добри практики и бизнес решения.

Общините в Аташехир и Сандански ще се стремят да гарантират, че народите на техните страни ще поддържат трайни отношения, по-специално за обединяване на младите хора и за развитие на икономическите отношения.

На официалната церемония по подписването на Споразумението, зам.-кметът на община Сандански – Зорица Органджиева сподели: „Това споразумение е необходимо за създаването на нов мост между Турция и България, и е изключително важно. Благодарение на тези подписи ще започне културно, спортно и образователно сътрудничество между двата града. От името на нашия кмет – г- н Кирил Котев, искам да благодаря на всички, които допринесоха за създаването на това споразумение и на моста на приятелството“.

От своя страна ИД кмет на Аташехир – Илхами Йълмаз каза: „Мисля, че развитието на културните връзки между двата града ще допринесе много за Аташехир и Сандански. С това споразумение, което подписахме даваме началото на сътрудничество и близки отношения между двата града. Надявам се, че то ще продължи в културните, социалните, икономическите и други области“.

Делегацията от община Сандански бе посрещната с изключително внимание от любезните домакини и бе водена от заместник – кметовете на общината – Зорица Органджиева и Вангел Анталавичев. Включваше административни, образователни и културни експерти.

Споразумението между двете общини бе подкрепено от Представителството на Република България в Истанбул в лицето на консула -Петър Арабаджиев, както и от Организация „Балканска асоциация за култура и солидарност“ в Истанбул.

6 коментара
24 Януари 2019 16:54 | Дпс
Оценка:
8
 (
14
 гласа)

Ашконсул бе Кире, машала сега сложи и феса и един кючек удри на площада


24 Януари 2019 21:31 | Жорж.
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Направите и една джамия, сас кула, и рано сутринта да вие ходжата. $$$$$


24 Януари 2019 22:00 | 442
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Страхотен екип на Котев? Зора съсипа гимназията, Додушева не знае закакво иде реч, а за Анталавичев всеки знае, изпуснах кадровика Жежев май той е най-печеливш. Станал, не станал пак кмет-Котев, жежев ще е в Америка. Само, че екипа, който насади тук в администрацията едва ли ще го последва. Хората казват -не е виновен този който яде баницата, атози, който му я дава..... прогледни .....и.... погледни .....Котев.....


24 Януари 2019 23:09 | агент08
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

А така, и тук достойни последователи на Баш Ибрикчията ББ!


25 Януари 2019 07:24 | Драго.
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Пухи, Калвача е мн алчно човече.!!!


25 Януари 2019 11:09 | 300
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Е това вече мина всякакви разумни граници! Може ли Европа и целия нормален свят да се разграничават от Турция, заради диктатурата на Ердоган, а ние да се побратимяваме с тях. Ще гледаме Шенген през крив... Мислех че само народа е прост, ама май и "управниците" са си лика прилика. Очакваме скоро побратимяване с някое руско село без ток и вода...
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар