Община Сандански решава проблема с паркирането в Мелник, правят паркинг край града

21 февруари 2020 13:57   4 коментара   10269 прочита


Община Сандански ще реши проблема с паркирането на автомобили и задръстванията в архитектурно-историческия резерват Мелник. Спешно се търсят начини за осигуряване на финансиране. „Не успеем ли да намерим външни средства, сме готови и през местния бюджет да оправим входящата инфраструктура на курорта. По този начин ще изместим огромна част от автомобилите извън града.

Имаме общинско място, където предвиждаме да изградим голям паркинг. Местните жители отдавна настояват за вземането на адекватни мерки и въвеждането на ред в трафика от автомобили”, заяви кметът на община Сандански – Атанас Стоянов. Особено по празници в населеното място пешеходците са принудени да слаломират между спрели навсякъде по двете главни улици моторни превозни средства. Предвижда се само местните хора да имат пропуски, за да могат да оставят колите си в централната част.

Целта е с новия общински паркинг да се направи проходим центърът на Мелник и за местните жители, и за туристите. Обмисля се и паркиране само на едната улица, за да може другата, която е от отсрещната страна на реката, да е свободна от моторни превозни средства. До 1989 г. е било забранено на коли без пропуски да влизат в архитектурно-историческия резерват. Кметът на Сандански призна, че има и много работа по инфраструктурата в Мелник, където всеки ден идват туристи от страната и чужбина, пише Kmeta.bg.

От центъра на най-малкия ни град чак до Кордопуловата къща пътят е в много лошо състояние. Затова паветата от две улици в Сандански ще бъдат наредени по тази пътна отсечка, като по този начин ще се запази и автентичният вид на калдъръма. „Ще изготвим стратегия за цялостната визия на Мелник. За да не действаме като пожарникари”, увери Атанас Стоянов.

4 коментара
21 Февруари 2020 14:19 | Горбачов
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Гледам решиха проблема в Сандански та почнаха и Мелник да оправят, докато не започнат да се спазват законите а именно при новостроящи се сгради за всеки апартамент да има паркомясто никакви проблеми не ще се решат


21 Февруари 2020 16:19 | айде бе
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

ми то в Мелник и сега има голям паркинг но никой не го ползва всички искат вътре в града да влизат с колите си не им се ходи по 50 - 100 м пеш, сега явно ще се усвояват средства за рехабилитация на стария паркинг, кмета трябва да избива парите дадени за изборите


21 Февруари 2020 17:28 | Чипонката
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Ромео ще оправи нещата спокойно колко пари ви трябват


21 Февруари 2020 18:49 | Роко
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Ааа Чипонката се намесва и в културните хроники... Само тук не го бяхте споменали... Явно ще чистим имиджа хахаха
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар