Община Сандански посрещна своите „Мениджъри за един ден”

28 март 2013 17:52   16 коментара   16408 прочита


Общинска администрация гр. Сандански стана домакин на учениците от ЗПГ „Климент Тимирязев” гр. Сандански и се включи в световната инициатива, провеждаща се в над 100 страни „Мениджър за един ден”. Тринадесетте бъдещи мениджъри бяха посрещнати от кмета на община Сандански г-н Андон Тотев, който им връчи надлежно подписани и подпечатани договори за обучение в рамките на Националната инициатива „Мениджър за един ден”.

Според предварителната регистрация на бъдещите мениджъри и техните интереси община Сандански оформи четири работни групи с различни целеви задачи, свързани с техните мениджърски умения и работа в екип. При своите презентации учениците показаха изключителна креативност, умения да боравят с мениджърски инструменти и иновативни подходи. Екипът на Николай Милюков, Кристиан Фотев и Александър Мутафчиев показаха изключителни IT умения и подходи като в 7 минутен клип чрез серия интервюта направиха рекламна видео презентация на Сандански, с което показаха, че умеят добре да подбират материалите и ресурсите за създаването на една реклама. Вероника Вичева и Симона Стоилова подготвиха симулативно интервю за работа, с което убедиха своите домакини – общинска администрация гр. Сандански, че са подготвени за бъдещи бизнес-комуникативни отношения и бъдещо кандидатстване за работа.

Виолета Граматикова, Десислава Шемкова и Теменужка Траянова за целите на всяка публична администрация, фирма или институция създадоха анкета за своето училище за проучване на обществените нагласи към ЗПГ „Климент Тимирязев”. Анкетата бе изключително точна, кратка и с ясна цел, а крайният резултат бе повече от задоволителен, тъй като се оказа, че 100 % от анкетираните са доволни от дисциплината, учебния план и училището като цяло.

Последният екип в състав Елена Чаева, Ася Кръстева, Изабела Фератова и Зорница Манчева изготвиха примерен бюджет и план – сметка за провеждането на 24 май. Бъдещите мениджъри показаха креативност и умения при работа с цифри. Определиха три мероприятия за деня 24 май и като добри мениджъри посочиха по-голямата част от сумата да се поема от общината.
Наистина „мениджърският” ден бе изключително емоционален и за домакините и за учениците, които дори имаха възможност за кратко да присъстват на сесия на Общинския съвет и да се запознаят от близо с работата на Дирекцията, занимаваща се с евро проектите на общината.

В края на деня секретарят на общината Лидия Матеева в присъствието на техният директор Емил Терзийски удостои всички участници с ръководители г-н Стоилов и г-жа Анталавичева със Сертификати за участие в Националната инициатива „Мениджър за един ден” 2013 г.

П. Веселинова

16 коментара
28 Март 2013 19:51 | за г-н Емил Терзийски !
Оценка:
0
 (
2
 гласа)


днес кметът Андон Тотев отговори във връзка с питане на съветник Емил Терзийски дали мотивите за напускане на Младенова са били лични или свързани със служебните й задължения.

питай ! г-н Терзийски ! питай !

Защо не вземеш отношение по случая с старата община !???
Защо някой трябва да загине ли !?
Защо поне от кумова страна не направиш запитване до КМЕТА ТОТЕВ ! ? и ли всички сте Тотеви подлоги !!28 Март 2013 19:54 | за Санданчани !!
Оценка:
2
 (
4
 гласа)


Санданчани да се вдигнем срещу групировката на екс. съдията Илия Янев ! стига сме мълчали и с нашето мълчание прикриваме кражбите ! да поискаме оставките на прокурорите прикрили кражбите ! някакви тъмни субекти на тридесет метра от прокуратурата разфасоват сградата на старата община ! кой е разрешил какво ще се прави там ! какво !!!?!?! защо сите си мълчим !28 Март 2013 21:06 | ...
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Момичето от последния екип, в които беше изработен плана за бюджета се казва Борислава Вакъвчиева а не Изабела Фератова.


29 Март 2013 00:21 | на ход е областния !!
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Общински съвет одобри продажбата за 810 200 лева на сградата на поликлиниката в Сандански на спечелилия търга единствен участник в него - Медицински център "Света Петка", в който участват 14 лекари, всеки от тях - с равни дялове.


29 Март 2013 06:14 | за Емил Терзийски !!!!!!!
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

докъде стигна този случай-резултат !!

! цел град знае кой изреза гората министъра не знае - срам ! -
Корнелия Нинова: Не приемам, че сечта при с. Поленица е била "незабелязана"
Министър Найденов: Готови сме да подпомогнем собствениците да възстановят гората, ако те го желаят.
Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов информира Парламента, че държавата е готова да помогне на собствениците на изсечената край село Поленица 12-16 декара 45-годишна гора от черен бор да бъде възстановена.
Найденов каза това в рамките на парламентарния контрол в отговор на питане, внесено от Корнелия Нинова, депутат от Парламентарна група на Коалиция за България.
Министърът съобщи, че е извършена спешна проверка, при която е установено, че сечта е извършена от неизвестни лица, а имотът попада в зелената зона на град Сандански и НАТУРА-2000.
"Тезата Ви, че сечта е останала незабелязана, за мен е неприемлива. Радвам се, че е подаден сигнал до прокуратурата. Ще има ли наказани? "


29 Март 2013 06:15 | това са секачите !!
Оценка:
0
 (
2
 гласа)


Факсимиле от писмото на Г. Мицев
Публикация на Г. Мицев и привърженици на ПП ГЕРБ от с. Поленица

До главния редактор на вестник “Струма”

Копие до областния управител К. Хаджигаев

Уважаеми жители и гласоподаватели на ПП ГЕРБ от с. Поленица, община Сандански,

Силно съм обезпокоен от извършващите се престъпни и демонстративни действия спрямо боровата гора, намираща се в близост до село Поленица /между с. Поленица и гр. Сандански/. Ежедневно аз и съселяните ми сме свидетели на поголовна сеч на боров дървен материал, който се пренася привечер през с. Поленица.


29 Март 2013 06:16 | това са секачите !!
Оценка:
1
 (
3
 гласа)Участниците в това престъпно деяние са Стоян Борисов Спасов от с. Поленица и неговите племенници Георги Атанасов Лазаров и Борис Атанасов Лазаров. Подбудител и съучастник им е оперативно интересният Благой Златков от гр. Сандански. Тези лица гласно демонстрират моралната си подкрепа от кмета на с. Поленица Георги Бакалов и кмета на община Сандански Андон Тотев.

Горепосочените лица демонстративно изсякоха и изнесоха стотици кубици дървен материал от иглолистната гора без никакъв подбор и разрешителни. Видимо на 200 метра северозападно от с. Поленица им огромно изсечено било.


29 Март 2013 06:16 | това са секачите !!
Оценка:
1
 (
3
 гласа)


Към момента от РУГ - Сандански не са взели отношение по въпроса. Тъй като горепосочените действия са престъпления по смисъла на Наказателен кодекс на РБ, то е очевидно бездействието на Районна прокуратура, гр. Сандански и РУП - Сандански. Затова се обръщаме към Вас с апел да се информира обществеността на областно ниво и да се предприемат действия в най-кратък срок от съответните институции. Надяваме се нашият сигнал да бъде отразен с нужното внимание.

С уважение: Георги Иванов Мицев, с. Поленица, община Сандански, подкрепен от привърженици на ПП ГЕРБ


29 Март 2013 08:37 | Ани
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

хей младежи, тази инициатива е много хубава само че, в тази крадлива и некомпетентна администрация няма какво полезно да научите, НЕ ХОДЕТЕ, защо само ще научите кака се краде, как се фалшифицират документи, как не трябва да се ръководи и най-важното, тези хора там начело с кмета са НЕКЪДЪРНИ, НЕМОЖЕЩИ, там са за лична облага, кмета е на 70 и кусур години, страх го е да не стане като Лечков и чака ако може ей така да си отиде от този свят, за това е там, той и на младини си беше крадец, беше хванат с подкуп, бягай те от града, дим да ви няма, тук няма какво да правите !!


29 Март 2013 11:45 | ГРАЖДАНИН
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

БРАВО НА УЧЕНИЦИТЕ ОТ ЗЕМЕДЕЛСКА ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ-САНДАНСКИ. НЕ ОБРЪЩАЙТЕ ВНИМАНИЕ НА ИНФАНТИЛНИТЕ КОМЕНТАРИ ПО-ГОРЕ! ТЕЗИ ХОРА СА ЗА ПСИХИАТЪР-АНОНИМНИ ДРАСКАЧИ, ПЛЪХОВЕ!


29 Март 2013 13:42 | към гражданин
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

А ти, уважаеми психолого, провери чакрите си в главата. Незнайно защо психолозите в Сандански единстевно знаят да правят чупки в кръста и да лижат дърти мафиотски задници като този на кмета им Андон Тотев !!!
Та, уважаеми, гражданино, опитай се да разбереш, защо тези хора пишат във форума и кой е движещият им мотив. Не, това не е злобата, както ти се опитваш да внушиш - това е мизерията, в която те живея, благодарение на управника си, който изрита всичко кадърно и можещо от държавните институции и намести там свои хора, послушни и некадърни мишоци. за това сме на оня хал, междувременно, ако ме разбираш ! анадъгмо гражданино !! тия хора украдоха нашето настояще и бъдещето на тези деца ! и ти ги защитаваш - що!?!?!?! щото явно си един от тех


29 Март 2013 14:04 | учител
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

Алоооо гимназията, каде сте! Само този деспот Терзийски ли ще гледаме?


29 Март 2013 16:22 | в помощ на питащия
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

г-н Емил Терзийски !
няма има ПУП ! има ПУП !!
сечта в гората над града е инициирана от това предписание - защо прокуратурата спи защо ???
Отмяна на предписание за изработване на ПУП - ПРЗ за "Жилищно строителство"

Отнася се за поземлен имот № 316006, попадащ в териториалния обхват на ДГС “Сандански” в местността “Страната”
02 Oct 2012
З А П О В Е Д № УТИП - 165
гр. Сандански, 26. 09. 2012 година


29 Март 2013 16:53 | за г-н Емил Терзийски !
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

що не вземеш отношение по този фрапиращ случай ! защо не сезираш прокуратурата г-н независим общински съветник ! защо ? та нали всички се силихте да турите ред у общината - сега се криете ..що ?
НЕ ИЗПЪЛНЕНО РЕШЕНИЕ НА ОБЩИНА САНДАНСКИ
Решение №108/30. 06. 2003 год.
Относно:Взимане на решение за опазване на общински имоти
На основание чл. 21, ал. 1, т. 8 от ЗМСМА, Общинския съвет
Реши:
1. Задължава Кмета на Общината да предприеме съответните действия за запазване /възстановяване/ на следните имоти :
- Сградата в която до 30. 04. 2003 год. Беше настанена Общинската администрация
-Свободната площ зад упоменатата сграда плюс постройката /старата кметство/ представляваща общо 4 305 кв. м
-Паркинга /около 1 000 кв. м/ находящ се под ГУМ
2. В срок до 30. 07. 2003 год. Кмета на общината да уведоми ОбСъвет-Сандански за стореното, като приложи съответните искове и други документи, удостоверяващи действия от страна на Общинска администрация, в противен случай да му бъде потърсена отго


29 Март 2013 19:46 | ?!
Оценка:
-3
 (
3
 гласа)

Този селяк Терзийски не престава да си прави имидж и чрез своите ученици. Има кадърни деца в ЗГ, но най-некадърен и велик натегач е този пейзан от плоското село. Такова е и умственото му съдържание-плоско, низше и нагаждащо се спрямо вятъра. Самонадеян селски мишок, изживяващ се за всезнайко, жалка креатура на червения ешелон.


30 Март 2013 14:08 | Елена Чаева
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Много се извинявам, но нашият директор не се отнася към нито една от изброените по горе категории .. г-н Терзийски е велик човек .. и ако ние сме успели с нещо то това е благодарение на него .. така че моля ви спрете да го обиждате и да го плуете .. защото не показвате нищо друго освен злобата, завистта и простотията си .. извинявам се отново ако съм била груба. Благодаря ви!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар