Община Сандански отбеляза дена на българската армия и войнска храброст

06 май 2019 12:25   1 коментар   5429 прочита


На днешната дата-6 май, отбелязваме Деня на храбростта и българската армия. Православната църква на този ден почита Свети Георги.

В чест на българската армия и храбростта, кметът на община Сандански- Кирил Котев поздрави с думите „Днес е празник, в които отдаваме заслужена почит и уважение към армията, с чийто битки и победи днес можем да се наречем свободни и сами да избираме своя път. Почит отдаваме и към военните, които продължават да служат на българската армия и пазят нейният дух и морал, както и всички военно инвалиди и военни от запаса, дали частица от себе си в служба на Родината. Поздравявам и Църковно настоятелство на църковен храм „Свети Георги“ – Сандански, които днес празнуват своя храмов празник“.

За храбростта и в чест на днешния ден, майор от резерва Костадин Панчев произнесе тържествено слово.

Ритуално венци пред Паметника на загиналите във войните поднесоха кметът Кирил Котев, Общински съвет-Сандански, полк. Красимир Кръстев – ВФ 26400, Благоевград, Атанас Стоянов – народен представител и Председател на НЧ „Отец Паисий – 1919“, Съюз на офицерите и сержантите от резерва и запаса, политически партии, учебни заведения, граждани и гости.


Още за: дата   ден   храброст   армия   Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар
06 Май 2019 12:59 | Гражданин
Оценка:
3
 (
13
 гласа)

Този кмет не го ли срам, та още се показва. Той опорочи всичко!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар