Община Сандански обновява сградите на кметствата в селата Катунци, Плоски и Дебрене

19 април 2021 18:44   5 коментара   4554 прочита


ИЗГРАЖДА СЕ И НОВО ЧИТАЛИЩЕ В СЕЛО ПОЛЕНИЦА, А ЧИТАЛИЩЕТО В СКЛАВЕ ЩЕ БЪДЕ РЕМОНТИРАНО

Община Сандански започна ремонтни дейности за подобряване на енергийната ефективност и качеството на административните услуги в кметствата на селата Катунци, Плоски и Дебрене. Предстои и изграждане на ново читалище в село Поленица, а сградата на читалището в село Склаве ще бъде изцяло реконструирана и обновена.

Вече започна и обновяването и реконструкцията на кметствата в с. Катунци и с. Плоски. Дейностите включват ремонт на покривните конструкции и подмяна на дограмите, както и монтаж на външна топлоизолация на стените и подовете на двете административни сгради. Дейностите за подобряване на енергийната ефективност включат още ново енергоефективно осветление и енергийно ефективна климатична система.

Кметството в село Дебрене също ще бъде ремонтирано, с цел подобряване на енергийната ефективност на сградата, подобряване качеството на административните услуги и обновяване на цялостния облик на сградата. Предвижда се ремонт на покрива, подмяна на дограмата и ВиК инсталацията, и нова външна топлоизолация.

По одобрен проект вече започна и изграждането на нова сграда на Народно читалище „Яне Сандански-1959“ в с. Поленица, която ще бъде първата нова читалищна сграда, която се изгражда в общината ни от повече от 40 години.

Тя ще разполага със зала за провеждане на културни и репетиционни дейности и ново помещение за читалищната библиотека. С осигурени от община Сандански допълнителни средства, прилежащата дворна площ ще бъде облагородена и благоустроена с поставяне на пейки, ремонт на съществуващата беседка, изграждане на алейна мрежа и озеленяване.

Предстои и цялостна реконструкция на сградата на читалището в село Склаве за възстановяване на покривната конструкция, подпокривното пространство и театралния кино салон. С построяването на новата читалищна сграда в с. Поленица и реконструкцията на читалището в село Склаве ще се запази и съхрани богатата култура, духовността, традицията и бита на региона!

Проектите се реализират по Програма за развитие на селските райони 2014-2020. Част от тях съвместно с Държавен фонд „Земеделие“ и Местна инициативна група – Сандански.


Още за: села   кметства   ремонт   Още от: Общество

Принтирай статия
5 коментара
19 Април 2021 20:52 | зйгончо
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Кога и кметствата на Малечок и на Голем Цалимите?


20 Април 2021 05:39 | Петрова
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

А пътя КАТУНЦИ- Златолист кога ще се ремонтира


20 Април 2021 09:53 | Петко
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

В дебрене защо


20 Април 2021 11:50 | гражданка
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

И БУКВИЧКИТЕ СА ЗА РЕМОНТ, СЪРЦЕТО Е С ДУПКИ ОТ ШРАПНЕЛИ


20 Април 2021 11:53 | До Скоро
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Булевард Европа, какво става, изпапкахме ли вече финансирането.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар