Община Сандански и Центъра за обществена подкрепа организира програма за родители

18 септември 2019 11:17   1 коментар   2930 прочита


Програма за родители на малки деца

Инстинктивно и от само себе си всеки може да влезе в ролята на родител, но да бъдеш родител днес – още повече за пръв път – те изправя пред много предизвикателства. Родителите на малки деца често си задават трудни въпроси: Как да бъда добър родител? Как да поставям граници и правила?

Как да разбирам потребностите на децата си, когато те не могат да ги изразят? Как да помогна на детето да развие своите възможности? Как да се справям успешно с нежеланото поведение и конфликтите с децата и между децата? Как да подкрепя детската самостоятелност и инициатива? Ако и вас ви вълнуват тези въпроси и имате дете на възраст до 4 години, ви каним да се включите в програмата „Да пораснем заедно. Работилница за родители“.

През месец октомври, Община Сандански и Центъра за обществена подкрепа стартират програма за подкрепа на родители на малки деца, разработена от УНИЦЕФ, в която могат да се включат родители на деца на възраст до 4 години, както и бъдещи родители. Тя се състои от 14 сесии, които се провеждат с група от 10-15 родители веднъж седмично в продължение на 3 месеца и половина.

По време на сесиите родителите имат възможност да общуват с други родители и специалисти, да обменят опит и мисли, както и да научават повече за развитието на детето и неговите психологически потребности, родителството и взаимоотношенията с децата, ефективното общуване с детето, разрешаването на конфликти, и др. Сесиите включват кратки лекции, образователни филмчета, презентации, дискусии и работа в малки групи. Участието в програмата е безплатно за родителите.

При интерес можете да се свържете с нас на тел. 0888534143 или да дойдете на място в центъра, който се намира в гр.Сандански, ул.“ Надежда“ 15 (в двора на Спортното училище).


Още за: родител   въпроси   деца   Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар
19 Септември 2019 11:51 | Предложение
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Господин Котев, вместо да организирате ялови срещи, по-разумно е да закриете този безполезен център, създаден, за да усвоява пари и тероризира млади майки. Невъзможно е назначените от вас "специалисти", които нямат деца, а дори и необходимата квалификация да учат други на "родителски капацитет", "родителска отговорност" и как да бъдат по-добри майки. Персоналът там е невеж и неподготвен, което означава само едно - зависим от местната дирекция по социално подпомагане, която изпълнява чужди политики, свързани с отнемане на деца, обявяване на деца в риск, както и международно осиновяване.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар