Община Разлог започна изграждането на спортно игрище за мини футбол към Основно училище „Неофит Рилски“ - Горно Драглище.

19 септември 2023 08:08   3 коментара   3091 прочита


 

С официална церемония “Първа копка” инж. Венцислав Гърменов (кмет на община Разлог), инж. Георги Пандев (кмет на село Горно Драглище) и Сашо Александров (директор на ОУ “Неофит Рилски”) дадоха начало на дейностите по изграждане и оборудване на дългочаканото спортно игрище за мини футбол, в двора на училището в Горно Драглище.

По време на церемонията инж. Венцислав Гърменов представи проектните дейности по изграждане на съоръжението, с предназначение за групови спортни занимания, ползвано от деца, младежи и хора в активна трудова възраст, включително от представители на уязвими и малцинствени групи, пред преподаватели от училището, ученици, жители и гости на селото.

Новото игрище ще бъде с размери 22х39,3м, с прилежащо тренировъчно поле. Допълнителна площ е предвидена около игралното поле – зона за сигурност и комуникация. Спортната площадка ще бъде обезопасена с 6-метрова ажурна ограда, а входът на игрището ще се осъществява с директен достъп до терена без денивелация, с което ще се осигури достъпна среда включително за хора с увреждания. Настилката на игрището е предвидена да е от изкуствена трева с височина 40 мм, която позволява практикуването на футбол. Прилежащата към терена ограда ще се изгради от мека мрежа, фиксирана от метални пилони с височина 6 метра. Осветлението ще се осигурява посредством LED прожектори, разположени по двете дължини на игрището, на височина 8 метра.

Обръщение към всички присъстващи, включително и към зам.-кметовете на община Разлог г-жа Гергана Фарфарова и г-н Иван Гюров, кметове по населени места, представители на Общинска администрация Разлог и МИГ-Разлог, направи и инж. Пандев, който подчерта важността от стартиране на дейностите за изграждане на игрище за футбол в училищния двор.


Още от: Общество

Принтирай статия
3 коментара
19 Септември 2023 09:21 | Ами джамията???
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Защо не пишете кога започва строежът, а преди това и първата копка на това мега политическо съоръжение, което ще сочи към небето над Разлог??? А то е и ПОЛИТИЧЕСКО! Това е разменната монета, за да бъде издигната кандидатурата на г-н Герчев!!! Не е маловажно. Кога в Разлог /след турското владичество/ е имало мюсюлмани? ДА-сега вече се пръкнаха и такива с анадолски бради-за да бъде подчинен и Разлог на исляма. На добър им път. Ще си имат и кмет-Герчев. Дали ще участва и той в песнопенията им в новата джамия? Или те ще пеят с него в общината?


19 Септември 2023 09:53 | до ами джамията ???
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

на Разлог требва нов кмет, нито един от старите и досегашни управляващи не требва да бъде допуснат да припари повече до властта в общината, да си гледат създадените с нашите пари бизнеси-къщите за гости, ракиджийниците, зъболекарските кабинети и т. н. Никога повече гюровци, герчевци, гърменовци и особено вънджовци не требва да се докосват до общината, за да има тя просперитет.


19 Септември 2023 13:07 | biocom
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри сексуалния ви живот многократно, прочетете го сами ----- https://welcome.to/biocom
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар