Община Разлог ще строи детски ски център в Пирин

27 февруари 2020 14:42   2 коментара   7487 прочита


Община Разлог ще изгради модерен детски ски център в местността Кулиното в Пирин планина. Тук идват масово деца от цялата страна, за да се учат да карат ски. Затова се предвижда в долната част на пистите да се направят по-широки плацове, за да може начинаещите да има къде да карат ски. Планира се и изграждането на система за производство на изкуствен сняг. С този проект ще се направи още една писта - 1630 метра, която ще е за хора с по-добри умения. Ще има и малка просека за нов лифт, съобщи Kmeta.bg.

Сегашният е морално остарял. Проектът е на стойност около 3 милиона лева. „Тази година ще се опитаме да направим отчуждителните мероприятия за панорамния път, който е по-ниско долу и той ще свързва прохода Предел с „Пирин Голф и Кънтри Клуб”. Наричаме го панорамен път, защото е в подножието на планината, колегите от Банско имат възможност, ако помислят в тази посока, също да подкрепят този проект, защото директно той ще води до тяхната начална станция на лифта”, заяви кметът на община Разлог – Красимир Герчев. Той подчерта, че този път е много важен, защото се достига с него до територии, които могат да се изполват за релакс.

Управникът увери, че в Общия устройствен план на общината не се предвижда на Кулиното никакво застрояване. „Няма да има хотели, мотели, нищо няма да има. За застрояване е предвидена местността Бойков рид, отделно е предвидено застрояване на Бетоловото. В планината ще има само обслужващи постройки и съоръжения, като мислим и за лятото. Ще има и летни съоръжения за децата. Защото тук идват предимно семейства с деца”, каза още Герчев.


Още за: Разлог   Пирин   ски   център   Още от: Общество

Принтирай статия
2 коментара
28 Февруари 2020 12:19 | Марков
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

На Джуровшя още кащи за гости


28 Февруари 2020 14:28 | 903
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

А какво ще стане с незаконните овчарници и свободно пуснатите животни в местността Бойков рид
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар