Община Разлог и Ловно-рибарското дружество проведоха среща с животновъдите и кметовете на село Баня и Бачево,

24 май 2023 15:01   2 коментара   4932 прочита


На срещата са обсъдени проблемите около свободно пуснатите кучета и други животни

Община Разлог и Сдружение „Ловно-рибарско дружество – Разлог” проведоха среща с животновъдите от община Разлог и кметовете на село Баня и село Бачево, във връзка с безпризорно и безконтролно пуснатите кучета и други животни, на територията на цялата община, както и други проблеми, засягащи пашуването през активния селскостопански сезон. 
 В заседателната зала на Общински-съвет Разлог кметът на община Разлог инж. Венцислав Гърменов обсъди с всички присъстващи, като главна тема - варианти за намаляване броя на безстопанствено разхождащите се агресивни кучета, които застрашават живота на хората, кучетата на ловджиите и стадата на животновъдите. 
 По време на срещата бе подчертано, че всички животновъди, следва да спазват Наредбата на Община Разлог за реда за охрана и опазване на полските имоти и селскостопанската продукция, в която е описано, че се забранява свободното пускане, без присъствието на пастир, на всякакъв вид добитък в полските райони, а придружаването на стада до 150 броя животни, от страна на кучета пазачи- не трябва да надхвърля два броя. Стада над 150 броя животни следва да бъдат придружавани от максимум 3 броя кучета-пазачи, като животновъдите могат да отглеждат колкото кучета пожелаят на собствена територия. 

“При спазване на регламентираните нормативни актове на Община Разлог, следва да се намали и броят на кучетата, които се разхождат безпризорно в населените места и извън тях. Със съдействието на всички животновъди и поемане на отговорност от страна на хората, ще положим усилия да се погрижим за бездомните кучетата, така че жителите и гостите на общината да се разхождат спокойно, а животновъдите и ловджиите да не се притесняват, че стадата и кучетата им могат да бъдат нападнати. С налагане на санкции, се надяваме да ограничим и броя на кравите и конете, които излизат на пътното платно и създават предпоставки за възникване на произшествия. ”, коментира инж. Гърменов. 
 


Още от: Общество

Принтирай статия
2 коментара
25 Май 2023 16:29 | Divan
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Браво на Разлоджани, а у Горна джуая кога? Тука никой не го е еня за бездомните кучета камо ли за пастирските, които убиват зайчета сърнички и малки диви прасенца!!!


26 Май 2023 09:46 | Банско
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Икономовия боклук не ве ле събирал и вас да иска да махне Загорчин от всякъде? Икономовото лайно гадно, ще ви събере, в скоро време!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар