Община Петрич с важно съобщение за паниката около жител на Монтана, спрян за преглед на ГКПП "Кулата"

13 март 2020 10:02   4 коментара   9055 прочита


Във връзка с информацията, която разнопосочно се тиражира в социалните медии, от община Петрич излязоха с официално съобщение. Ето какво заяви кметът Димитър Бръчков:

В четвъртък, на ГКПП „Кулата“ при преглед от специалисти на РЗИ – Благоевград е установен български гражданин от гр. Монтана с повишена температура. Същият по препоръка на инспекторите е транспортиран в Инфекциозно отделение на МБАЛ „Югозападна болница“ ООД, филиал Петрич. Извършен е обстоен преглед, в резултат на който не се отчита притеснителна симптоматика и лицето е освободено.

Мъжът е транспортиран с линейка обратно до ГКПП „Кулата“, откъдето със собствен превоз е тръгнал за гр. Монтана. Имам доверие на нашите специалисти в Инфекциозно отделение, които направиха всичко, според изискванията, преди да вземат крайното решение за пациента. Аз също бях на място в болницата.

Предвид обстановката в световен мащаб поради COVID 19 призовавам за запазване на спокойствие и изпълнение на всички превантивни мерки на отговорните институции в страната. Община Петрич също е предприела задължителните действия за дезинфекция на обществени сгради, зали, училища, детски градини. Следим постоянно ситуацията и сме в контакт със здравните органи.

В. Иванова


Още за: община   Петрич   съобщение   Още от: Общество

Принтирай статия
4 коментара
13 Март 2020 11:00 | �������
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

орките как ще ги накарате да спазват превантивни мерки, за тях сапуна е отрова, забранете на племето да излиза от гетото


13 Март 2020 12:21 | �������
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

е как се установи от един преглед че няма корона вирус, абе малумник за изолация слушал ли си, или само за шмъркация


14 Март 2020 15:02 | Оппаа
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Моля Хората В Гр. Петрич да не се правят на тарикати


14 Март 2020 15:07 | Оппаа
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Моля Хората В Гр. Петрич да не се правят на тарикати. В цялата държава обявено извънредно положение, а тук всичко работи. Хора имайте отговорно сънание.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар