Община Петрич определи депа за пясък, закупи допълнително и сол за поддържането на уличната мрежа през зимата

25 октомври 2017 13:45   4 коментара   4193 прочита


Сериозна подготовка за зимния сезон прави Община Петрич. По информация от зам.-кмета Минка Салагьорова от миналата година има останали на разположение 12 тона сол, Общината обаче е поръчала още 50 тона, за да покрие необходимостта за целия зимен сезон.

В района на подгорските села вече са почистени банкетите покрай главния път, премахнати са храстите и сухите дървета. Където е било необходимо е направено и изкърпване на уличната мрежа, остава единствено освежаването на маркировката, който процес ще приключи до средата на месец ноември. „Съгласувано с кметовете на села вече са определени и депата за пясък, до края на месец ноември по график ще се достави по места. Готов е и списъкът с машините по населени места, които могат да реагират най-бързо при необходимост”, обобщи Минка Салагьорова.

Припомняме ви, че Община Петрич обяви една обществена поръчка с три обособени позиции за снегопочистване и поддържане на уличната мрежа през зимните месеци. Позициите са: снегопочистване и поддържане на улиците в град Петрич – 55 хил. лв без ДДС; снегопочистване и поддържане на уличната мрежа в Подгорски и Марикостински райони – 50 хил лв без ДДС; снегопочистване и поддържане на уличната мрежа в Огражденски район -50 хил лв без ДДС. За всяка една от позициите се е явил само по един кандидат, всички отговарят на изискванията , има сключени и договори към днешна дата.

Уличната мрежа в града ще почиства фирма „Растер юг ООД”, в Подгорски и Марикостински район изпълнител по зимното поддържане е фирмата „Живел Енерджи” ООД, в Огражденски район отново „Растер юг” ООД. „Това означава, че фирмите следва да направят вече своята организация като предварителна подготовка на техника и обособяване на пунктове за изчакване”, уточни зам. кмета по „ТСУ и строителство” Минка Салагьорова.

Ани Георгиева


Още за: община   депа   пясък   Още от: Общество

Принтирай статия
4 коментара
25 Октомври 2017 15:37 | ГРАЖДАНИН
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Лелеее, колко много работа са свършили! Те и миналата година имаха депа за пясък, но нямаше кой да чисти. Сега фирмите са същите, дано не вали сняг.


25 Октомври 2017 22:13 | Велко.
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Граждани из Огражденските села раждани питат- пакьо за Баскалци дали ке се чисти. Кажи баба ТЕНКЬЙУ.


26 Октомври 2017 09:03 | запознат
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Абе Струма идете вижте снимайте и публикувайте колко и как са почистени банкетите ами то даже тревата и храстите са на самия път да не говорим за банкетите


26 Октомври 2017 09:12 | запознат
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Абе Струма идете вижте снимайте и публикувайте колко и как са почистени банкетите ами то даже тревата и храстите са на самия път да не говорим за банкетите всичко трагедия дано да няма зима като миналата иначе пак ше е блокаш от всякъде тия от общината никой не си прави и труда да мине по подгорския път и да види колко е почистено слушат Киро радиото какво им казва
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар