Община Петрич инвестира в здравеопазването! Поредна оборудвана линейка за болницата

05 декември 2020 08:17   10 коментара   6024 прочита


  

Получена е допълнителната линейка, която беше заявена от Община Петрич за работата на болницата в града. След съгласуване с ръководството на лечебното заведение, линейката е закупена за 96 хил. лв., от които 46 хил. лв. средства на МБАЛ „Югозападна болница“ ООД и 50 хил. лв. от бюджета на Община Петрич – капиталов трансфер за тази година. Линейката разполага с необходимото оборудване за транспортиране на тежки случаи до други болнични заведения, когато е наложително.

Лекарите в Петрич първи са запознати с оборудването и са одобрили избора. „С тази линейка, която ще е трета за болницата тук, считам, че ще бъдем по-добре обезпечени като здравни услуги и грижа за живота и здравето на пациентите“, коментира кметът Димитър Бръчков. Завеждащият отделението по реанимация д-р Михайлов потвърди, че линейката е голяма придобивка, разполага с всичко необходимо за транспорт на дълги разстояния на критично болни.

Кметът информира, че се очаква също да бъдат доставени 3 назални апарата на стойност 36 хил. лв. за отделението по реанимация, както и 20 перфузора – от тях 10 ще бъдат за базата в Петрич на „Югозападна болница“ ООД. „Искам да посоча още, че след писмо на д-р Ангова, завеждащ отделението по Хемодиализа, се водят разговори с участието на лекарите и за смяна на цялата система в отделението със закупуването на още два допълнителни апарата за хемодиализа.

„Всичко, което правим в болницата е единствено по преценка и съгласуване с лекарите тук! Ние няма да спираме да работим, за да има добро здравеопазване в Петрич и това вярвам се оценява“, каза кметът Димитър Бръчков. Той благодари и на дарителите, които са помогнали за закупуване на някои медицински консумативи и обзавеждане за стаите във Вътрешно отделение, както и за Инфекциозно отделение – медицински консумативи, дограма и оборудване.

Дарения са направени и за приемен блок. Информира също, че е осигурен и нов микробус за нуждите на Центъра за обществена подкрепа, който вече работи и е една от трите нови социални услуги, които се предлагат в общината. Микробусът е с осем места, специално такова за инвалидна количка, както и рампа.

По думите на кмета така ще се помогне в работата на служителите в Центъра, а и ще има възможност за достъп до услугата и на хора с двигателни проблеми, които ще бъдат извозвани от и до Центъра. Микробусът дава опция и за повече мобилност на служителите, които могат да отиват на място, където е необходимо да бъде предоставена подкрепа на уязвими групи хора. 


Още за: линейка   поредна   Петрич   Още от: Общество

Принтирай статия
10 коментара
05 Декември 2020 09:00 | Илиа
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Ленейки има скенери има лекарства има ама НеМА Кой е тва е вашата болница .Тулуп до тулуп и разни животинки от женски произход .Наследствени феодали до пенсия началници на отделение и точат от къде може пари. Това не е болница това е бездънна яма на наш болен гръб. Само такси, удръжки, а реално нищо .Дадат ти три дена болничен и си ходиш болен, докато не пукнеш от това нищо.


05 Декември 2020 09:51 | Петрич
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Браво.


05 Декември 2020 10:14 | Запознат
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Кмете от Скенера платен за 250 000 - откраднахте 100 000 минимум! А От линейките колко?


05 Декември 2020 12:23 | Angry
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Ако не бяхте крали така нагло от строежа на кръговите, можеше да купите още 5 линейки. Боклуци гербаджийски!


05 Декември 2020 16:47 | Ббпп
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Те закриха толко голяма болница в Петрич, купиха линейка, тцтцтц майко мила. Купиха копче за балтон. Направиха обединена югозападна болница заедно с Сандански, разрушиха и окрадоха всичко сега линейка ми купиле


05 Декември 2020 16:48 | Хахссхсхсйй
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Он болница нема он линейка ки купе, шо кютек има у тоя и предишнио кмет не е истина. Требе да му скапим муцката вече


05 Декември 2020 18:32 | ������.
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

ПРЕДИШНИО КМЕТ И ИЦО ГЕОРГИЕВ СА КУПИЛИ ПОЛОВИНАТА ГРАД.


05 Декември 2020 19:31 | Загрижен Петричанин
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Браво.... Бавно но сигурно петричката болница става еталон в здравеопазването в Югозападна България. Поклон пред всички които се грижат за здравето на хората в нашата болница от първия до последния човек. Браво още веднъж, а на всички по-горе драскач им пожелавам да не се разболяват...


06 Декември 2020 08:29 | Владо Трупеф
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Линейката ще се управлява от Кольо Начо! Той и Китипо ходиха до Германия
да я докарат ! Може, ако се откаже да е Чолето_линейкджията.


07 Декември 2020 00:48 | Тъпи кефали
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Дюзката Ки га кара, ако изтрезнее!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар