Община Дупница отново ще прави Обществена трапезария за социално слаби

11 декември 2013 12:22   1 коментар   2979 прочита


Община Дупница отново бе одобрена от Фонд „Социална закрила” за доставчик на социалната услуга „Обществена трапезария” и дейностите по Проекта ще продължат да се реализират на територията на Община Дупница и през периода от 1 януари 2014 год. до 30 април 2014 год. От тази услуга ще се възползват 99 души, които ще получават топъл обяд, включващ супа, основно ястие и хляб. Целта на проекта е да се подобри качеството на живот на най–уязвимите жители на Общината чрез осигуряване на топла и здравословна храна.

Целевите групи, към които е насочен Проекта са:

- Лица и семейства, получаващи месечно подпомагане по реда и условията на чл. 9 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане;

- Лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях;

- Самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии /пенсии за осигурителен стаж и възраст; пенсии за инвалидност; наследствени пенсии; пенсии, несвързани с трудова дейност /;

- Скитащи и бездомни деца и лица.

Подборът на лицата ще се извърши от специално назначена за целта комисия, в която ще бъде включен и представител на дирекция „Социално подпомагане”-Дупница. Дирекцията ще осъществява и последващ контрол по изпълнение на дейностите. Услугата ще се предоставя, както и досега от „Домашен социален патронаж” с административен адрес гр. Дупница, ул. ”Охрид” №3.

Желаещите да ползват услугата могат да подават документи – заявление - декларация по образец в деловодството на Община Дупница, пл.”Свобода” № 1, от днес до 21 декември 2013г., включително. Дейностите ще се финансират от фонд „Социална закрила” към Министерството на труда и социалната политика.


Още за: фонд   услуга   обяд   Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар
11 Декември 2013 12:29 | 123
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

поздравления за добрата и човешка кауза
достойно за уважение
браво на г-н кмета и неговия екип
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар