Община Благоевград възстанови емблематичната чешмичка в Централната градска градина

29 юни 2022 13:04   2 коментара   5898 прочита


Служители на ОП „Благоевград строй ремонт“ към Община Благоевград възстановиха обществената чешма, намираща се в Централната градска градина в областния център. Извършено е основно почистване на шахтата, към която е свързано съоръжението, подменени са тръби и външни елементи. В началото на ремонтните дейности е установено запушване на тръбопровода с различни материали, в това число и текстил, както и наличие на мътна вода.

Наскоро Община Благоевград ремонтира и обществената чешма на подплощадното пространство под сградата на Американски университет в България и ДТ „Никола Вапцаров“. Преди дни беше пуснат в експлоатация и знаковият шадраван, намиращ се на пл. „Христо Ботев“, пред сградата на Български пощи.

Той бе реновиран от Община Благоевград, като към него са свързани и цветни прожектори, светлините на които придават красив и завършен вид в малките часове на денонощието. Община Благоевград апелира за отговорно гражданско поведение и опазване на нашия общ дом! При забелязани нередности, сигнали могат да бъдат подавани на дежурните линии – 073/ 88 44 34, 073/ 88 44 06 или тел. 112.


Още за: чешма   Благоевград   Още от: Общество

Принтирай статия
2 коментара
29 Юни 2022 14:04 | ТТ
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Чешмичката не знам колко ще оцелее.
Но погледнете тревата зад нея. И на това му казват "градска градина".
Явно сте хора с въображение.


29 Юни 2022 14:51 | Наско
Оценка:
4
 (
10
 гласа)

Каквото и да се направи хубаво все се хейти, тъпаци




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар