Община Благоевград стартира дейности по изграждане на Общностен център и детска площадка 

19 септември 2023 07:02   1 коментар   4568 прочита


  
С официална церемония ще бъде поставено начало на дейностите по изграждане на Общностен център в Благоевград. 
Първата копка ще бъде направена днес  г. от 13. 00 часа на ул. „Свобода“ №12-14. 
Бъдещият Общностен център ще обединява различни услуги, насочени към хора от рискови групи, в това число и роми. Подкрепата, която ще бъде осигурена в Центъра ще бъде с комплексен характер. В него ще се работи в посока превенция за отпадане от системата на образование и обучение, мотивиране за завършване на средно или по-висока степен на образование, придобиване/повишаване на професионална квалификация, включване в заетост и подкрепа на семейството – мотивация за осигуряване на среда за живот, отговаряща на утвърдени стандарти, повишаване на родителски капацитет, използване на обществени услуги и др. 
Сградата на Общностния център ще бъде изградена на едно ниво, а в нея ще бъдат разположени зали за индивидуална и групова работа, работни и санитарни помещения. Ще бъде осигурен и достъп за хора в неравностойно положение. Ще бъдат изградени още детска площадка и паркинг, а околното пространство ще бъде облагородено. 
Общностният център и детската площадка ще бъдат изградени по проект „Интегрирани мерки за приобщаване и овластяване на ромите в община Благоевград“, Договор №BGLD-3. 002-0015-C01 от 11. 04. 2022 г., финансиран по Програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“ чрез Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г. 
Общата стойност на обекта е 417 240, 00 лв. с ДДС. 


Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар
19 Септември 2023 14:28 | Сара Бернар
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Сетила се Мара да се побара. . . .
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар