Община Благоевград спечели съдебната битка за ремонта на онкодиспансера

01 март 2013 12:09   3 коментара   18806 прочита


Община Благоевград спечели съдебната битка срещу фирмата, стопирала ремонта и рехабилитацията на онкодиспансера в Благоевград. Изходът от важното дело ще позволи реализацията на един от най-значимите европейски проекти в града.

До съдебния спор се стигна след като един от участниците в конкурса за избор на изпълнител на строително-монтажните работи и доставка на медицинска апаратура по проекта, обжалва пред Комисията за защита на конкуренцията резултатите от процедурата. След като разгледа жалбата, КЗК се произнесе в ущърб на община Благоевград. Убедено в правотата на действията си, общинското ръководство защити правата си пред Върховен административен съд. Тричленен състав на ВАС излезе с окончателно решение, което е без право на обжалване в полза на общината. Според върховните магистрати процедурата по възлагане на обществената поръчка е проведена по установения законов ред и правила и затова жалбата на фирмата е отхвърлена като неоснователна, а решението на КЗК е отменено. По този начин градът ще получи високотехнологична и модерна апаратура за лечение на онкологични заболявания и над 6 милиона лева няма да бъдат загубени и ще се усвоят.

Очаква се в най - кратки срокове в Специализираната болница за активно лечение по онкология „Свети Мина”-Благоевград да започне работата по проекта, който е от изключително значение за областния град.

В. Стефанов

3 коментара
01 Март 2013 13:16 | Браво!!!
Оценка:
1
 (
11
 гласа)

Браво, ГЕРБ си върши работата без тън-мън. Успех!


01 Март 2013 16:09 | Колега
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Поздрави за колегите юристи-----


01 Март 2013 17:58 | ВЪПРОС
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Докога разни фирми преследващи печалби ще пречат на болните от рак да се лекуват нормално ??? Да ги прокълнеш им е малко..... алчни мръсни фашисти, да се подиграват така с нещастието на хората .....
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар