Община Благоевград се превръща в предизборен щаб на БСП! Дъщерята на К. Пецев, Биляна, влезе в екипа "Томов", заедно с младежкия лидер В. Маникатева, уволнената от Камбитов Ат. Ковачева, от ансамбъл Пирин, протестърката Г. Богданска и още...

11 март 2020 11:47   55 коментара   24819 прочита


Важно е да се знае, че 47 от уволнените общо 56 служители в общинска администрация - Не са членове на ГЕРБ, не са политически назначения! Махат и хандбалистката Румяна Станоева от отдел "Спорт", за да я заменят с нов червен активист

Продължават предизборните назначения в екипа на благоевградския кмет Румен Томов. От вчера със заповед на градоначалника в отдел " Култура" започна работа младежкият лидер на БСП Ваня Маникатева, станала известна с демонстрираната сериозна фейсбук активност по време на местни избори 2019 -та.

Маникатева работеше в БСП и по време на катастрофалните загуби на столетницата, в поредица от избори. На последните избори, по подобие на съпартийците си, яхна антивота Камбитов, развявайки усмивката си под иронични и недотам уместни постове в социалната мрежа. Именно заради това "примерно " поведение, вчера тя получи възмездие и вече е на общинска служба.

Едно емблематично за БСП име, разкри и топлата връзка с новите управленци ,на бивш заместник кмет в екипа "Паскалев", близък и до екскмета Причкапов.. Дъщерята на Кирил Пецев -Биляна, започна работа в отдел "Общинска и жилищна политика", а уволнената от екипа Камбитов ,артистична директорка на "Ансамбъл Пирин" Атанаска Ковачева пък ще се грижи за културата в общината и Благоевград. Припомняме, че "Ансамбъл Пирин" въстана преди години срещу нея, заради системните и отсъствия от работа и факта, че за година, донесе от участия на ансамбъла, символичната сума от около 4 000 лева.

Тогава колективът на Ансамбъла поиска от кмета Камбитов спешни мерки срещу нея и тя бе освободена от работа. Припомняме, че в отдел "Култура" бе назначена и протестърката Галя Богданска, отново фейсбук активистка, която замеси името на Камбитов, в измислен и лъжлив скандал с плагиатстване в поздравителните му картички и говори "по микрофона срещу Камбитов" на последния протест в защита на кмета Томов...

Богданска е известна като специалист в търговията с щори, с каквото се занимаваше преди да влезе в общинска администрация. Уволнена е и ханбалистката с име в национален мащаб ,Румяна Станоева, майка на 2 деца, вдовица, аполитична.  Мястото и е освободено за друг червен симпатизант и активист, чието име не успяхме да разберем, но е човекът с карираната риза на снимката, която публикуваме. Румяна Станоева работи в община Благоевград над 14 години ,т. е е била част от екипа на кмета К. Паскалев, тя е била на 4 часов договор, а останалите часове е работила като учител по физическо възпитание.

Предстои назначаване и в информационния център на общината ,където вече е ясно, че на мястото на уволнените 2-ма, има набелязани 2-ма, отново от червения кръг, около кмета Томов. Много почервеня общинска администрация в Благоевград. И понеже хора с къса памет, твърдят, че подобни политически назначения е имало и в екипа Камбитов направихме справка, от която се видяха силно изненадващи факти.

Факт е, че нито един от 47-те уволнени до преди седмица служители на администрацията НЕ са Членове на ГЕРБ, така както се опитват някои да внушат. Уволнените са специалисти, млади хора, с доказани качества. Последните 9 уволнени от отделите "Социална политика", "Образование" и "Култура" са с по няколко западни езика, част от тях са със завършени докторантури и висока степен на образованост, в специалностите си.

Тези служители години наред доказваха, че в отделите, в които работеха пробиви нямаше. Едно нещо трябва да признаем, кметът Томов изпълнява поетапно предизборните си ангажименти към БСП, така както сам обяви по повод назначението на Любен Милев ,като кмет по Сигурността.. Има заместник кмет от БСП ,административен секретар от БСП и още множество червени активисти. Кметът се погрижи общинската администрация да бъде охранявана като Пентагона, затова назначи и зам. кмет по сигурността, вместо зам. кмет по Евроинтеграция и проекти, например, нещо, което е изключително важно за бъдещото развитие на Благоевград и печеленето на европейско финансиране за развитието на областния център.

Снощи от ГЕРБ разпространиха декларация, в която заявиха, че това ,което се прави в администрацията и провежданата чистка, говори за подготовка за местни избори. От общинското ръководство определиха действията на кмета Томов като  реваншизъм, но и те не подчертаха, че уволненията от администрацията, са на обикновени служители, а не на политически членове т. е. от червената метла в общината пострадаха крайно невинни в политически план служители, майки с деца, млади хора със семейства и доказани професионални качества. Обстановката в общинска администрация е нажежена до червено, над 40 % от състава е подменен.

Основните новини са свързани с уволнения, назначения и оплюване на предишните, както и обещания за изпълнението на грандиозни проекти, за които обаче няма пари. Ще се строи болница, нищо, че държавата не знае и пари няма! Пари няма, но ще се развива Благоевград, ще се разкриват работни места, ще има фестивали, ще има проекти, ще пречистим въздуха, ще се справим с "Рубин" и най общо предизборни изявления в стил: "Тате ще ми купи колело, обаче друг път",или "ще строим мостове и там, където няма реки"

Днес в 14 часа ВАС заседава по казуса Томов, след което ще има решение - Ще прекратят ли предсрочно правомощията на благоевградския кмет, за да се стегнат не само БСП, но и другите партии за предстоящи местни избори, че както е видно кампанията май започна

П. Костадинов

 

55 коментара
11 Март 2020 12:16 | ДО СТРУМА.COM
Оценка:
8
 (
26
 гласа)

Стига ривахти бре, времето ще покаже, не били членове на ГЕРБ, ок ама са послушковци на КАМБАТА и е нормално нов кмет да си прави нов екип.


11 Март 2020 12:19 | Светльо
Оценка:
9
 (
21
 гласа)

Ох на Камби калинките. Оривяхте орталъка. Струма, я кажете от уволнените коя е протеже на Мама Кажа?


11 Март 2020 12:23 | Еми
Оценка:
3
 (
17
 гласа)

Ох малее, срам и рвзил. Е тояа е, нищо чудно за нас, бешв ясно. ЧовекЪТ е поел ангажименти, трябва да хи изпълни


11 Март 2020 12:23 | Свой
Оценка:
0
 (
14
 гласа)

Е Костадинов нищо друго не знаеш да пишеш
Само против кмета
И не ми трийте коментара


11 Март 2020 12:26 | Ее
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Няма бе душичка няма


11 Март 2020 12:40 | Роса ВиК
Оценка:
3
 (
13
 гласа)

Като стана кмет ще назнача само водоноски, нали и аз съм водоноска на Хаджигаев. Той ме сложи за общински лидер на герб в града


11 Март 2020 12:40 | Щерката на Пецев
Оценка:
14
 (
22
 гласа)

Щом аз, простата наркоманка, която изключиха от училище за побой преди години, влязох в общината, спокойно можете да я погребете ритуално. Толкова големи простаци май отдавна не е имало. Нищо, тя и Христинка, бившата футболна съпруга беше проста, но който не може с акъл, го прави с гъз или с парите на тате. Помияри! Това е ДЪНОТО!!!


11 Март 2020 12:43 | Някой
Оценка:
6
 (
18
 гласа)

Комунделите уволняват всички от враговете си и назначават тотални некадърници и всичко, което управляват, става мизерно. Всеки път. След това се оплакват да няма реваншизъм, когато враговете им спечелват изборите. Подли циркаджии. Тъпото племе ги избира и после пищи, че България е бедна.


11 Март 2020 12:43 | zapoznat
Оценка:
2
 (
26
 гласа)

Р. Томов си ОТИВА!!! И ЩЕ ИМА нови избори! И ще ги спечели всеки друг, НО НЕ и който и да е подкрепен от комунистите! ЗАПОМНЕТЕ МИ ДУМАТА!
Колкото до назначенията--изобщо не се косете за тях, защото НОВИЯТ кмет ще ги изчисти и ще назначи знаещи и можещи умни хора!


11 Март 2020 12:44 | 123
Оценка:
5
 (
23
 гласа)

За тези не знам дали са герберски калинки, но този който я писал статията Путьо Костадинов е явна герберска калинка.


11 Март 2020 12:48 | ������
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

А Манов кога, чакаме с нетърпение. Дали още се вози служебно или е спрял временно?


11 Март 2020 13:14 | Някой
Оценка:
4
 (
18
 гласа)

Старите престъпни комунисти уволняват и гонят младите хора и когато общината отиде по дяволите, канят младите хора да се връщат от чужбина. Социалистите са изкукуригали престъпници. Северозападналата България е ярък пример за малоумието им.


11 Март 2020 13:25 | Бойко
Оценка:
10
 (
16
 гласа)

Томчо всичките тия работи се правят 1-вия месец, а не 5-тия. Хората очакваха от тебе работа, а не игрички на иде ми дойди ми. Кога смяташ, че трябва да заработи администацията? Или въобще не смяташ?!


11 Март 2020 13:35 | Чичко Том
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

Томов не е толкова тъп, колкото изглежда. Всички новоназначени и техните близки са потенциални негови гласоподаватели при новите избори.


11 Март 2020 13:51 | Да
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Тогава да назначи като шеф на МДТ Мама кажа, той и без това не плаща данъци и такси, избиратели има много от махалата, пък и Иво Николов няма да ви е необходим да го покрива за да е пълна софрата в банята. С един куршум - три заека. Само Гешев да не се намеси щото страшно.


11 Март 2020 13:53 | до Струма.ком
Оценка:
10
 (
16
 гласа)

тоя с карираната ризка се казва Николай Бачев. Същият е член на Изпълнителното бюро на БСП-Благоевград, а на местните избори беше на 6 място в листата за съветници. Подмазвач и натегач и уше на Милев и Пандев
Ама е толкова безличен и прост, че явно и името не може човек да му запомни


11 Март 2020 13:57 | 123456
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

Пак ли Атанаска Общата? Майко мила. По-долнопробна и аморална от тая няма. Та точно тя ли ще оправя Културата се пита? Тя не е ли пенсионерка вече?


11 Март 2020 14:13 | Запозната
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

За Биляна не говорете лошо, тя е добро момиче и работлива. Другите са мамата си трака


11 Март 2020 14:14 | Коко Шанел
Оценка:
1
 (
9
 гласа)

Нека им е на герб, мама ви да е...


11 Март 2020 14:26 | g
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

не са гербери разбира се - кой кум, кой сват
10 години се нагледахме на кадрова политика - с ВИДИМИ резултати


11 Март 2020 14:33 | факт!
Оценка:
2
 (
12
 гласа)

тези жалки назначения от БСП са дело на Любен Милев
той се е заобградил с тези невзрачни и безмълвни фигури за да го крепят и сега им връща жестовете - много е простичко и гнусно, разбира се


11 Март 2020 14:34 | До щерката на Пецев
Оценка:
2
 (
10
 гласа)

И тебе те знаем коя си, селото ти е далече, акъла ти малко, злобата ти в повече, а още една дума и изваждам ip адреса ти!!!


11 Март 2020 14:43 | До запозната
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Алоо... На нас ли ще ни говорите за кой и какво да говорим? Точно другите са в пъти по добре!


11 Март 2020 14:44 | Хохо
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Галето общата ли, бе или Маникатова, дето не подбира между Милев и Божилов


11 Март 2020 14:48 | Четящ
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Е много компетентни тук се извъдихте!
Всичко знаете, всичко можете и с големи възможности... Аман от пишман драскачи, които нямат друга работа с други думи безработни бездарници, озверели и озлобели от завист!
Хайде сега приятно ви нищо правене и ровене в живота на другите, защото вашият е скучен!


11 Март 2020 15:10 | джумалия
Оценка:
12
 (
16
 гласа)

г-н Томов, върнете Румяна Станоева на работното и място! Тя не е нито червена, нито зелена, нито протеже на ГЕРБ. ТЯ е горда майка на две прекрасни деца, които отглежда сама след смъртта на съпруга и . ТЯ е ЧОВЕК а не боклуко -политическа личност с която можете да се подигравате!!!! ЗАСРАМЕТЕСЕ!


11 Март 2020 15:13 | �� ���� �� ����
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

Атанаска е истинско падение! Защо г-н Томов така плюете по всички, които ви избрахме като назначавате хора като Атанаска. Всеки който е работил някога някъде с нея знае колко и е капацитета и колко е долна и подмолна. Другите момичета не ги познавам, но самият факт че са млади означава, че стига да искат ще се научат. Но Атанаска Янкова или Ковачка не знам как е вече-ето това е голяма грешка!


11 Март 2020 15:15 | падение!!!
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

А Румяна Станоева защо?! Прекрасен човек, сърцата и отговорна във всичко, което прави! Ето заради такива тъпи постъпки хората започват да не ви искат.


11 Март 2020 15:22 | До четящата
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

Хриси обърна се палачинката, ние сме новоназначените, а безработната бездарница си ти и сестра ти за компания.


11 Март 2020 16:26 | Четящ до горния
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Нещо се объркахте стабилно! Нито съм Хихи, а още по- малко пък бездарната и сестра!
Прочете още веднъж какво съм написал и го осмислете!


11 Март 2020 16:29 | 333
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Леле майко, Атанаска - общата.... Леле, леле, какво падение. Другите комунисти и скъсаха г.... а от е....


11 Март 2020 16:30 | Сводник
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

Леле, Галенцето в Култура-та!
Томов, добре че си отиваш, че Общината на публичен дом ще я обърнеш.


11 Март 2020 16:51 | 123
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Ехаа що експертКи е събрал... ама по членовете... не тия от законите обаче


11 Март 2020 17:04 | Някой от гроб
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

Оу, тука и гербаджии засегнати, ами и вие сте некомпетентни, сега ще ви видим какво ще изкарате на тия избори


11 Март 2020 17:57 | Тончо Тодоров
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Хахаа малййй сммех.. от кол и въже байка от къде ги намери тея бее томов сигурно защото викаха за тебе на протеста малелеле


11 Март 2020 17:58 | 69
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

Ставам фен на отдел Култура :)
Сите моми арни ги сбрал, сите професорки по Кама Сутра!
Браво Румене, имаш моя глас на Изборите.


11 Март 2020 18:20 | Шумантов
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

И аз съм им фен, ама скоро ще ги махнат


11 Март 2020 20:04 | 871
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

Това дебелото миньонче Ваня Маникатова се бута навсякъде
Ама е голема клечка у БСП - то
Заема 7 - 8 писта
Куха Лейка. .....


11 Март 2020 20:05 | 871
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

Това дебелото миньонче Ваня Маникатова се бута навсякъде
Ама е голема клечка у БСП - то
Заема 7 - 8 поста
Куха Лейка. .....


11 Март 2020 20:41 | Селски
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Струма на Камбитов ли е?


11 Март 2020 20:42 | Селски
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Струма на Герб ли е?


11 Март 2020 20:42 | Селски
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Прав си Минзухар!


11 Март 2020 20:53 | Селски
Оценка:
4
 (
12
 гласа)

Без ГЕРБ в Благоевград!


11 Март 2020 22:35 | ?????????????
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

След Паскалев в общината работиха около 80 човека, а след Камбитов 130 как няма да ги уволняват. Герб тьрсеха на човека работа, а не за работата човека!


11 Март 2020 22:55 | Сийка
Оценка:
0
 (
12
 гласа)

Абе господин Томов, абе червен кмет, дори вашия съяетник Паскалев не е правил такива глупости, какво ти става? Направи нещо смислено. Махаш кадърни млади и работещи хора и слагаш протежета на тоя и оня, сгрешихме с теб, убедих се. Издънка такава


11 Март 2020 23:08 | ���������
Оценка:
2
 (
12
 гласа)

Самоо за сведение. Каммбитов уволни без да се церемони ЕЛИ ЛАЗАРОВА - отдел общинска собственост. Самотна майка на две деца. Съдът я върна, той пак я уволлни, а ние данъкоплатците платихме обезщетението. КАМБИТОВ уволни Румен Еленков, дългогодишен експерт в строителен отдел. Съдът го върна и ние платихме обезщетението. Камбитов уволни Петър Кръстев, дъгогодишен експерт в отдел евроинтеграция. Съдът го върна, а ние платихме обезщетението. Камбитов уволни ЕМИЛИЯ от отдел култура, с мотив . че няма ценз, а тя откакто се помни работи в този тдел, Съдът я върна, ние платихме, той пак я уволни, съдът пак я върна и т. н и т. н. Още десетки кадърни и с опит хора, за да назначи свои, които не можеха да се справят с работата. А Биляна Пецева също беше на работа при Камбитов, но временният й договор изтече и сега Томов пак я назначава. Проверете преди да пишете писма уважаеми политици, върнете се във миналото и вижте с колко % се е увеличила общината, В айти сектора бяха 2, а сега -5.


11 Март 2020 23:49 | Колю
Оценка:
1
 (
9
 гласа)

Нискостеблената дебеланка Маникатка е навсякъде, където може да се облаци. Благоевградчани гласувайте за БСП, за да може тази некадърница да работи, защото в частния сектор некадърници никой не иска.


12 Март 2020 06:15 | Обективен
Оценка:
2
 (
10
 гласа)

Т. е. докато не назначи всички на работа в общината, които са били в листата на БСП за общински съветници няма да спре да уволнява и съкращава. Ясене, подавай оставка докато все още можеш да си тръгнеш с достойнство!


12 Март 2020 10:48 | ДО МИЛЕВ
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

,Експертът'', учител Манов без никакъв стаж в сигурността преди Смиленов да ходатайства пред Камбитов КОГА? Калинка с условна присъда в катастрофа, защо не беше уволнен от Камбитов? Струма. ком надявам се да ни изровите полезна информация за въпросния господин, вярваме във вашата обективност. Всички знаем защо и сега не е уволнен въпросния, експерт'' заради роднинска връзка с шефа на МВР служба Кос Благоевград. Докога ще сме свидетели на Калинки без никаква квалификация? Надяваме се ПП Герб да си вземе поука как един криминален субект е в техните редици.


12 Март 2020 11:46 | 1
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Тази неграмотна простакеса Галя в отдел култура! Падение, едно време ходеше с цигани тази.


12 Март 2020 12:55 | Стоп!
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Ние ще гласуваме за Томов, а той ще назначава тия по снимките, най-продавани и некадърни партийни протежета
Няма да стане повече, един път се баба лъже.
Независим означава некадърен, нищо повече


12 Март 2020 17:25 | камбитoff
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

СЛЕД МЕН ПОТОП


12 Март 2020 19:52 | Off
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Тая направо е ужасна-хермафродит, бате..


12 Март 2020 20:23 | 890
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Томов, затова ли гласувахме за теб?
Сега да назначаваш Некадърни Партийни Функционери като тази Маникатова


13 Март 2020 10:34 | БАЙ гАНЬО
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Миналото лято В. Маникатева бе освободена от „Позитано“ 20 заради орязаните партийни субсидии, но тя съвместява цял куп постове в областната и общинска централа на БСП в Благоевград: заместник-председател на младежката организация на партията, член на Националния съвет в София, областен лидер на БСП-младежи, секретар на Националното младежко ръководство на БСП, член на пленума на БСП – Благоевград, член на партийното бюро, член на областния съвет на БСП – Благоевград и делегат на конференцията на БСП. На последните няколко избора В. Маникатева бе сред постоянните кандидати в листите на червените.
ЕЕЕЕ ТАЯ ТРЕБВА ДА Е ВУНДЕРКИН, АМА Е ПЪЛНА НУЛА
Е НА ТОВА МУ СЕ ВИКА БАЙ ГАНЬО ПРАВИ ИЗБОРИ И УЧАСТВА В ТЯХ
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар