Община Благоевград с приза на „ПроСпорт“ за подкрепа на спорта за хора с увреждания

03 декември 2015 14:15   2 коментара   5257 прочита


Община Благоевград получи наградата на фондация „ПроСпорт“ за 2015 година в категория „Община“. Призът се връчва в партньорство със Спешъл Олимпикс България за развитие на доброволчеството, в подкрепа на спорта за хората с увреждания. Наградите бяха раздадени в Музей на спорта, на националния стадион „Васил Левски“. Определени бяха няколко категории: „Гражданска организация“, „Училище“, „Университет“, „Спортна организация“, „Държавна институция“, „Корпоративен партньор“, „Доброволец“, „Медия“, „Община“ и „Треньор“.

Благоевград получи приз именно в категория „Община“ за добри условия и грижа към хората с увреждания. В секцията бяха номинирани още общините Сопот и Варна.

В резултат на усилията на екипа „Камбитов“ за подобряване и усъвършенстване на грижата за хора в неравностойно положение, бяха открити три Комплекса за социални услуги, в последните години бяха реализирани и множество проекти в социалната сфера.

Община Благоевград продължава да следва тази политика, като сред приоритетите са разработване и предоставяне на набор социални услуги, обучение на деца и млади хора за самостоятелен живот и пълноценна интеграция в обществото, както и коригиране на негативни поведенчески модели, семейно консултиране и реинтеграция на деца, напускащи специализираните институции.

2 коментара
03 Декември 2015 14:31 | Крис
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Браво за стореното за хората с увреждания, но има още много да прави за тях.

А по повод тазвечерното събитие -

П-Ъ-Р-В-О СЕ ЗАПАЛВАТ ЛАМПИЧКИТЕ НА ЕЛХАТА И

ПОСЛЕ СЕ ПРАВИ ВЕСЕЛИЕТО ОКОЛО ПРЕКРАСНАТА СВЕТЕЩА ЕЛХА С ПРАЗНИЧЕН КОНЦЕРТ!!!

Това е интелигентният и логичен начин за тържество!

А не обратното като м. г. - концерт/ПРАЗНИК? в пълен мрак около тъмната елха.

Някой ако чете нета - там да уведоми кмета!


04 Декември 2015 11:21 | Аман
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Хората в неравностойно положение имат нужда от внимание и подкрепа. Нека всеки помага кой с каквото може, не само да пише и хули!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар