Община Благоевград с намерение да изгради интерактивен младежки образователен център

05 септември 2019 12:29   3 коментара   7025 прочита


Община Благоевград ще кандидатства с проектно предложение пред Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ФМ на ЕИП) 2014-2021 г., за изграждане на Съвременен младежки образователен център.

Идеята е той бъде ситуиран в парк “Македония“, а целта е да бъдат осигурени нови възможности за развитие на образователните и спортни умения при младите хора.

В новия център ще бъдат обособени различни по функционалност зони и помещения - мултифункционално игрище, с възможност за занимания по волейбол, баскетбол, шах и др. Ще бъде изградена и атракцион – стена за катерене. Младежкият център ще разполага с библиотека, зали за провеждане на конференции, кръгли маси и форуми, както и със зони за хранене и леглова база. В зоната на парка ще има и уреди за фитнес на открито.

В Центъра ще бъде осигурен и достъп за хора в неравностойно положение.

Изборът на място за изграждане на младежкия образователен център не е случаен. След обособяването му, парк „Македония“ се превърна в място, на което се организират фестивали, концерти, което от своя страна обединява хиляди млади хора.

Мисията на центъра е да подпомага личностното развитие на младежите чрез участието им в образователни програми и в общественополезни дейности.


Още за: игрище   център   идея   Още от: Общество

Принтирай статия
3 коментара
05 Септември 2019 17:30 | Браво!
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

В този град явно полагат големи "грижи" за младежта. Закриват цели институции и на тяхно място създават нови с други имена, но със същата дейност. Какво ли ще правят сега служителите в Центъра за личностно и творческо развитие на децата в Благоевград, които и без друго нищо не правят.


05 Септември 2019 18:15 | Боро
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Защо този парк е целогодишно затворен и отваря врати само за 2 3 концерта или пък за сватбата на кметската щерка?


06 Септември 2019 15:54 | споко!
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Браво! написа:В този град явно полагат големи "грижи" за младежта. Закриват цели институции и на тяхно място създават нови с други имена, но със същата дейност. Какво ли ще правят сега служителите в Центъра за личностно и творческо развитие на децата в Благоевград, които и без друго нищо не правят.

Това са само предизборни намерения!!!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар