Община Благоевград подарява пейки за най-добре изчистени терени в кампанията „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“

04 април 2019 10:42   12 коментара   4186 прочита


Най-активните участници в инициативата „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“ ще получат подарък пейка, която могат да поставят около мястото, където живеят. За целта е необходимо да бъдат публикувани снимки „преди“ „по време на“ и „след“ почистването на https://www.facebook.com/events/471194166751503/?event_time_id=471194170084836. Самите снимки ще бъдат оценявани от жителите на Благоевград, а авторите на петте поста със снимки, събрали най-много харесвания ще бъдат обявени за победители. Те ще получат ваучер за пейка, който ще бъде връчен на финала на кампанията – 14 април в 16.00 часа на площад „Македония“. Съоръженията ще могат да се взимат от предварително указано място.

Начало на инициативата ще бъде дадена на 6 април в 10.30 часа на площад „Македония“. Чистенето ще продължи на 7,13, 14 април. Снимков материал може да се прилага в продължение на цялата кампания.

Община Благоевград апелира гражданите да се погрижат за прилежащите си части, за зелените площи, парковете, беседките и междублоковите пространства в близост до дома си и др.

На 5 април пред сградата на ТП „Държавно предприятие горско стопанство Благоевград“ ще се раздават дръвчета и фиданки за най-активните доброволци. Целта е с растителността да превърнем зелените площи в още по- красиви, приятни и здравословни места.

Еко Партнърс, Mr. Bricolage и Община Благоевград подсигуряват материали за голямото почистване. За целта ще има разположени пет шатри, в Централна градска част и кварталите в града. За кварталите „Еленово“ и „Ален Мак“, шатрата ще бъде позиционирана пред Спортен комплекс „Пирин“, в кв. „Струмско“ срещу магазин „Стоми“, а в кв. „Грамада“ пред бившето „Аско Деница“. Шатрата за кв. „Освобождение“ и кв. „Запад“ ще бъде разположена в двора на бившия механотехникум. На площад „Македония“ също ще има разположена шатра с необходимите материали за почистването.

Кампанията „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!” цели да възпита отговорност към опазването на околната среда, любов към природата и нейното съхраняване и поддържане.

Събраните отпадъци следва да бъдат изнесени до най- близките съдове за смесен битов отпадък, а разделно събраните отпадъци до съдовете за разделно събиране. Ангажиментът за извозване на разделно събрания отпадък е на Еко Партнърс, а фирма „Биострой“ ще събира чувалите със събран смесен отпадък.

Община Благоевград призовава жителите да бъдат отговорни към опазване на околната среда и да подкрепят активно кампанията за мащабното почистване!

Нека бъдем единни в името на чист и зелен Благоевград! От нас зависи!

12 коментара
04 Април 2019 11:15 | гледам си
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

супер се сети общината за това.. ама май бая се копира от фейсбук групата за нашия благоевград. поне да бяха сменили мотото... хахахха.


04 Април 2019 11:29 | И Аз да кажа
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

Тръгнете на разходка за кръста, ама по Делвински път и ще се насладите на прекрасна гледка с какви ли не боклуци. Само не знам за какво ли някои хора в Общинска Администрация получават заплати на наш гръб?


04 Април 2019 11:32 | бай Зуй
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Това пак са наши пари, от данъците. Да не би Камбата да ги вади от джоба си, че да ги "дава"?! Пак копира Боко Тиквата.


04 Април 2019 12:04 | Ваньо Кисьов
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Браво за инициативата! До горния, и с нашите пари да е трябва да се усети благоевградчанинът, че трябва да пази чисто, а не само да реве, както теб, че си е платил данъците и спира със задълженията си към обществото. Аман от глупави коментари


04 Април 2019 14:51 | реална
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

ей селяци вие развалихте и замърсихте Благоевград. нямата никаква култура. свикнали сте на село, къде ядете там с.....


04 Април 2019 16:16 | До мърляците
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Ей, селяци, вие дето ходите до Делвино и кръста, хвърляте боклуци и после искате някой друг да чисти това, което сте осрали. Най-малко общинската администрация е длъжна да чисти след такива простаци като вас.


04 Април 2019 16:20 | Орлин махала
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Селяните ги докараха герб, от села и паланки, дадоха им панелки, назначиха ги на държавна хранилка и им наредиха да пишат по форумите.


04 Април 2019 16:22 | Васко
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Застроиха всички зелени площи и градинки в града, дават се разрешителни за 8 етажни блокове без едно парко място, никакви инвестиции и работни места, време е градоначалника да си ходи.


04 Април 2019 16:32 | 123
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

На ул. Яне Сандански А, Б, В, Г, заслужават да им дадат беседки, а не само пейки .Колко ли струва една беседка


04 Април 2019 16:40 | До Васко
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Така си се проверяваш ! Осем етажните блокове са строени във време, когато никой нямаше да разреши всяко семейство да има кола . А сега имат по 3 . Може да са стари, но ....как без кола. Живея извън БГ. За да си паркирам колата, плащам наем на общината . Ако в БГ се въведе плащане на паркиране пред домовете, ще намалеят старите коли и няма да е като сега . Представям си какви протести ще има, ако общините поискат наем за паркиране . Направо протести и затваряне на магистрали ще има . Но....., в чужбина си плащаме и си травма ! Тук ако някой си ПОМИСЛИ да затвори магистрала .....е заминал на дълга почивка


04 Април 2019 17:20 | РОСЕН
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Ти за жълтите жилетки във Франция чул ли си? Там затваряха ли магистралите? Герб направи българите най бедни в Европа, кмета ни направи най бедни в България, има още малоумни да ги защитават.


04 Април 2019 17:22 | Путин
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

До по горния-заради управляващите си емигрирал и слугуваш на западняците.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар