Община Благоевград: Етажната собственост да стопанисва междублоковите пространства

15 май 2024 11:07   4 коментара   11064 прочита


Община Благоевград предлага да прехвърли поддръжката на терените около блокове и кооперации на живеещите в тях. Условията как да стане това са описани в проект на нова наредба, която предвижда, ако етажната собственост поиска да стопанисва терена около входа на блока си, то тя да има ред задължения като грижа за дърветата и градинките, почистване на сняг и боклуци, поддържане на тротоарите и други настилки.

Десетки са многофамилните сгради в Благоевград, където живущите сами поддържат междублоковите пространства, без да имат това задължение.

"Общината не помага на никой. Ние си садим, поддържаме, метем", каза Красимир Димитров.

Не толкова оптимистично настроени са други жители на града.

Ето какво споделиха те:

"Нищо не е уредено и сега е така".

"Мисля, че е хубаво, но неприложимо. Особено там, където има възрастни и трудноподвижни хора".

Според общинското ръководство на Благоевград, наредбата цели не да прехвърли отговорността за поддържането на живущите, а да бъде създаден ясен и регламентиран ред за предоставяне, поддържане и ползване на междублоковите части, предаде БНТ.


Още от: Общество

Принтирай статия
4 коментара
15 Май 2024 11:48 | анал-лизатор
Оценка:
21
 (
27
 гласа)

Кмете, на баба ти фърчилото! Собствениците на апартаменти в блоковете притежават нищожен % от земята ПОД БЛОКОВЕТЕ, а не от градинките и междублоковите пространства! Много ти е лесно да прибираш данъци, срещу които си длъжен да поддържаш и тези терени, а да не правиш нищо и да налагаш допълнителни глоби за неизпълнение. То по тази логика спри да извозваш и боклуците и въобще остави всички грижи за инфраструктурата на живущите. За чий уй ще си нужен ти тогава?! Ай сиктир, некадърни ментета и “калинки“!


15 Май 2024 12:56 | Еленово
Оценка:
20
 (
24
 гласа)

Евала, кмете, това е яката промяна! Тротоари, улици и градинки хората да си оправят.. па вие ходете по екскурзии само


15 Май 2024 19:52 | зелен
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Началото бе ясно-всеки поддържа площите пред обектите, а "чистота" си пие кафетата в това време. Снежинки върху снежинки не става. Второ повишение и чинно плащане на данъци - медал. Трето - отпадане на данъци и щафетно поддържане на обраслите пространства. И т. н. до края на света -ура. Що не си ...


15 Май 2024 21:17 | ние от КЕДРОН сме
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

НАЙ-ГОЛЕМИТЕ АЙДУЦИ И БОКЛУЦИ, ДЪРПАЙКИ ПАРИЦИ ОТ БАЛЪЦИ за ...НИЩОправене !!!! Скоро някой Кедронец ще ПАДНЕ ПО ГРЪБ ЛОШО !!!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар