Община Банско взе "Златен ключ'' за активно публикуване на обществена информация

30 септември 2022 17:28   2 коментара   10038 прочита


Секретарят на община Банско Иван Докторов предаде на кмета Иван Кадев грамотата и приза „Златен ключ”, присъдени на Община Банско в категория „Институция, организирала най-добре предоставянето на информация за гражданите”.

Само преди дни, на 28 септември, когато се чества Международния ден на правото да знам, на тържествена церемония бяха връчени призовете „Златен ключ” на Програма Достъп до Информация за принос в областта на свободата на информация.

Церемонията се проведе онлайн, с участието на граждани, журналисти, представители на граждански организации и на държавни институции. Наградите за 2022 година са в шест категории. Община Банско бе отличена за активно публикуване на обществена информация.

През м.юни 2022 година Община Банско спечели приза за прозрачност сред всички 563 администрации в България на неправителствената организация „Програма достъп до информация“.

Наградата бе присъдена на нашата община при сравнение на резултатите от годишния одит на интернет страниците на българските институции, рейтингите на активната прозрачност за 2022 г. и Картата на финансовата, бюджетна прозрачност и интегритет на общините. Проучването беше оценка на това как органите на власт изпълняват задълженията си по ЗДОИ и други нормативни актове за публикуване на информация в Интернет и как отговарят на заявления за достъп по електронен път.

Секретарят Иван Докторов изрази от името на общинското ръководство и от свое име благодарност за професионализма и отговорната работа на общинските служители в полза на гражданите.

Бъдете уверени, че вашите усилия да поддържате високо нивото на професионалната си компетентност, спазване на нормативните разборедби и вашият стремеж да промените чиновническото и формално отношение към хората с нормално, човешко разбиране на проблемите и нуждите им, се забелязват и ценят, каза още г-н Докторов и апелира всички служители да продължат добрата си работа в полза на обществото.

 


Още от: Общество

Принтирай статия
2 коментара
01 Октомври 2022 09:15 | 1212
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

БРАВО ИВАНОВЦИ !!


01 Октомври 2022 23:12 | И не само Ивановци!
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Това сигурно не е без участието на един плешив бивш, но не и бъдещ депутат с осем купени дипломи и вечно яздещ тротинетка.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар