Община Банско отново в челната класация по прозрачност сред всички институции в страната

20 май 2024 17:43   1 коментар   2188 прочита


Община Банско зае второто място в рейтинга на активната прозрачност в България за 2024 година. Ежегодно оценяването се извършва от фондация „Програма достъп до информация“ в нейното постоянно наблюдение на законодателството и практиките, свързани с достъпа до информация в България и активно публикуване на информация в интернет. Нивото на прозрачност през 2024 г. бе оценявано с точки по различен брой индикатори, като за общините те са 116.

 

В прегледа и оценката са включени интернет страниците на 560 административни структури на изпълнителната власт на централно, териториално и местно ниво, публичноправни субекти и независими органи на власт. Целта на проучването е да се оцени как органите на власт изпълняват задълженията си по Закона за достъп до обществена информация за активно публикуване на информация в интернет, и как отговарят на заявления за достъп по електронен път.

 

Това признание е доказателство за усилията и ангажимента на Община Банско към прозрачността и отвореното управление. Продължавайки да осигурява лесен и бърз достъп до обществена информация, активно да публикува информация в интернет страницата си, спазвайки високите изисквания на законовите и подзаконовите нормативни актове на Република България.


Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар
21 Май 2024 12:32 | Като гледаме...
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

На снимката не е сградата на Общината, а Културният дом. Но и той е прозрачен. Женичките добре се справят-мият често прозорците и на двете сгради. Е как няма да са прозрачни?!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар