Община Банско - лидер в активната прозрачност, трета в класацията за достъп до информация в България

30 май 2014 14:05   5 коментара   10864 прочита


“Един от най-добрите примери за активна прозрачност е този на община Банско, която е на трето място в класацията на Програма достъп до информация сред всички общини в България. Тя е и общината – първенец в Пиринско”. Това подчерта изпълнителният директор на фондацията Гергана Жулева по време на семинара „Достъп до информация – практики и проблеми”. Събитието се проведе в пълната Червена зала на Американския университет в Благоевград в четвъртък сутринта.

„Признанието на ПДИ ни радва. Трети сме сред общините и пети в генералното класиране. Направихме голям скок, за да сме на това предно място, само след Добрич и Разград. Догодина ще се борим да бъдем първи”, заяви зам. -кметът на Банско Александър Мацурев.

Магистрати, представители на регионалните структури на държавни ведомства, пиар специалисти научиха повече за Закона за достъп до обществена информация от лекторите Гергана Жулева и Александър Кашъмов, който е ръководител на правния отдел на ПДИ. Във фондацията се занимават с този закон от 17 години, приоритет са подпомагането на гражданите и образоването на служителите в институциите. Присъстващите бяха запознати с любопитни казуси от съдебната практика по прилагането на Закон за достъп до обществена информация. Бяха дадени практически съвети и консултации как се подготвя заявление за достъп до обществена информация, както и други въпроси, свързани с прилагането на закона.

П. Петрова

5 коментара
30 Май 2014 16:23 | Браво
Оценка:
-14
 (
20
 гласа)

Друго не може да се каже, освен едно голямо "БРАВО"!


30 Май 2014 20:07 | ГРАД
Оценка:
12
 (
16
 гласа)

ОБЩИНА БАНСКО НЯМА ЕДИН СПЕЧЕЛЕН ПРОЕКТ ПРИ УПРАВЛЕНИЕТО НА ИКОНОМОВ. ВСИЧКИ ПРОЕКТИ ПО КОЙТО РАБОТИ ОБЩИНАТА СА ОТ ВРЕМЕТО НА БИВШИЯ КМЕТ КРАВАРОВ.


30 Май 2014 20:58 | Прозрачно за прозрачното
Оценка:
12
 (
16
 гласа)

Колкото и да се опитваме да намираме уж кусури на община Банско и вестник Струма. ком - този път удряме на камък ! Прозрачността си е прозрачност !
Цялата площ в центъра, по протежение на градинката срещу музея с паметника на Н. Вапцаров е предоставена на Цеко Мневата клика - прозрачно !
Повечето от апетитните и доходоносни общински места за отдаване под наем - незнайно как са на привърженици на ГЕРБ - прозрачно !
Договори за подизпълнители на общински договори са на привърженици на ГЕРБ - прозрачно !
Шуро-баджанащина при заемане на общински работни места - прозрачно !
Ролята на партийната принадлежност, смпатии и нескрита поддръжка към Гражданите за Европейско развитие на България при отпочване на каквато и да е бизнес инициатива - прозрачно !
И най накрая - Струма. ком - всяко едно действие на избраника на ГЕРБ да ръководи община Банско - вестникът го представя като гениално - дори повече - прозрачно !
Не можем и да мечтаеме за повече прозрачност !
Не мислите ли бан


31 Май 2014 11:44 | ужасТ
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

Супер прозрачно е! СЕГА ВЕЧЕ ХОРАТА КАТО ХОДЯТ ПО ГОЛЯМА НУЖДА В ДОМОВЕТЕ СИ, БОКЛУЦИТЕ ИМ ЩЕ ИЗЛИЗАТ НА УЛИЦАТА - ПРОЗРАЧНОО!!! Съсипа Банско разложкия зет!


31 Май 2014 11:48 | ДЗП
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

Даде всичко на кременци - ПРОЗРАЧНО! Кърванта, косъма, цуковие и тие оние ке не оправлявет!

А он ке го налапова на татарскиу!

Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар