Обществена трапезария отвори врати в Благоевград

02 октомври 2012 13:02   9 коментара   13934 прочита


Обществена трапезария отвори врати в Благоевград, съобщиха от пресцентъра на общината. От вчера там ще се раздава веднъж дневно топла храна на хора в затруднение. Социалната кухня се намира на ул. "Скаптопара" № 26 и работи от понеделник до петък.

Храна се сервира между 11 и 14 часа. Откриването на трапезарията идва след подписването на договор между община Благоевград и министерството на труда и социалната политика. Разходите ще бъдат поети от министерство на финансите от фонд "Социална закрила". Капацитетът на кухнята е 90 човека. Още от първия ден звеното работи добре и е осигурило топла храна на посетилите я граждани.

източник: focus-radio.net

9 коментара
02 Октомври 2012 19:36 | попова
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Какво значи-веднъж


03 Октомври 2012 02:51 | roni
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

а и капацитета е много голям на 70000 жители само 90 трябва да са затруднени браво Д-Р КАМБИТОВ умно за селския ти мозък


03 Октомври 2012 06:11 | Християнин
Оценка:
8
 (
12
 гласа)

Това е прах в очите на социално слабите. Само за 90 човека и то веднъж дневноVколкото да има опашка и се говори за това. А къде е БПЦ да прави такива кухни, заедно с общините, които да им осигуряват помещения без наеми. Даренията които оставят миряните в църквите, вместо да се продават там или крадът, да се ползват за кухните. Храта оставят питки, хляб, ориз, олио в църквите, а и дрехи и др. които се продават, с парите да се купува храна за гладните хора. Ако има такива кухни/но под строг контрол, за да не се краде и от тях/дарители9хора, търговци, производители ще носят направо в кухните продуктите. Във всеки град и село трябва да има такива кухни, поне през Зимата. В София църкви раздават храна в определени дни на соц. слаби хора.


03 Октомври 2012 09:51 | кирил
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Контрол може и да няма. Познавам хората които работят там от много години. Може да им се има доверия. Жалко е, че социално слабите са само -90. По кокви критери ги определихте. За мен те са много повече.....


03 Октомври 2012 10:11 | 90960
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Това е била ролята на църквата. Да храни бедните. Защо църквата предпочита да раздава заплати и пари на пенсионирани "кокошки" /които се мотаят като свещопродавачки/? Защо църквата предпочита да си набавя доходи и от продажба на дарения ?


03 Октомври 2012 11:53 | гражданка
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

безкрайно апатична, да не кажа нещо по-грубо е църквата в Благоевград


03 Октомври 2012 12:16 | 111
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Специално към по горе християнина г -не никой на никого не е длъжен земята е пустош никой не желае да работи а само акъли се дават погледнете се вие самият какво сте направили и колко. Това че знаете не значи че можете а какво остана да го направите малко се по успокойте кой къде е и какво прави всеки отговаря за себе си. Да има хора много бедни но има и много мързеливи вие говорите за дарители а вие какво ще дарите направете нещо, защото професия е вече да си социално слаб.


03 Октомври 2012 12:27 | ОТ ПРИЛЕП
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Тук има хора без морал който се имат за много знаещи и се осмеляват да критикуват БПЦ това е нелепо и не морално един добър вярващ не се занимава със богохулство и не говори глупости. Има едно правило не критикувай ако не желаеш да те критикуват и не лъжи това е най-големия грях да лъжеш. Какви християни сте, когото сте толкова зли кой ви дава това право да хулите църквата нима сте Бог. И нека всеки си направи сметката преди да говори особено- гражданката-. Защото Господ е велик и вижда всеки


04 Октомври 2012 11:19 |
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

ПРИЛЕП, май Вие сте грешния, който си позволява да преписва на по-горепишещите, че богохулстват. Това, че изразяват своето мнение спрямо служителите в БПЦ и в частност църквата в Благоеврад, не значи богохулство. В коментарите никъде не се споменава Господ. Само Вие го споменавате.
А аз Вас питам за следното: Кое е по-богоугодно - църквата да нахрани бедните в епархията си или да купи хотел в гр. Гоце Делчев?
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар