ОБС председателят Р. Тасков: Подкрепям идеята за паркинг пред „Пулс“, ще поискаме гаранции, че общината получава част от него за нуждите на поликлиниката

26 януари 2023 15:01   6 коментара   6752 прочита


Кметът Илко Стоянов: Важно е да се знае,че не се придвижда продажба на земята ,а само учредяване на право на строеж. 
 
Подкрепям предложението за изграждането на паркинг на три нива пред болница „Пулс, с изричното условие, че ще поискаме   гаранции, че един етаж от него ще бъде предоставен за нуждите на поликлиниката, това заяви днес на пресконференция председателят на ОБС Благоевград Радослав Тасков.

Има идеен проект за въпросния паркинг, като входа ще бъде откъм улица „Славянска“, последният етаж се предвижда да е на кота нула и от него директно ще се влиза в частната болница, уточни ОБС шефът.  

„По темата има неразбиране в част от общинските съветници и обществеността, които че Община Благоевград ще продаде терена на собственика на болницата. Всъщност целта на точката, която ще гласуваме е да се даде разрешение за изграждането на единствено на паркинг, т.е на мястото  няма да бъдат изграждани други сгради“, обясни Тасков.

В момента пред болница „Пулс“ съществува паркинг, който обаче е създаден от хората. Според Общия устройствен план там всъщност е улица, част от която е преобразена в паркинг, ползвайки се от хората като такъв, уточни председателят на Общински съвет.

Години наред продължава търсенето на решение за изграждането на паркинг в района на частната болница и до момента решение не е намерено, каза председателят, отново подчертавайки ,че е крайно време да бъде изграден паркинг за нуждите не само на здравните заведения ,но и на гражданите ,които ги посещават.

Кметът Илко Стоянов от своя страна внесе важно разяснение, а именно: Не се предвижда продажба на земята , а само учредяване на право на строеж. " Изграждането на паркинг не е на всяка цена, каза градоначалникът, решението е в ръцете на общинския съвет, ние само правим предложение. 
 
 

6 коментара
26 Януари 2023 15:31 | ЗАБлагоевград
Оценка:
15
 (
17
 гласа)

Да разбираме ли, че кмета и Тасков са се разбрали да го дадат на собственика на Пулс, да го строй без търг или концесия, и то чрез някаква кадастрална схема. Ами това е скандално бе хора. Няма ли закони в тази държава, двама човека и 41 послушни лакея да решават кой да строи и къде. Защо не го пуснат на търг или да теглят заем (добри са в това) и да го построят да си бъде завинаги общински и да го дадат на синята зона, и всеки да го ползва. Или просто искат да уредят частната болница с безплатен паркинг. Нали сега строят ново крило, да си направят собствен паркинг щом толко искат. Безобразие е това - кмет и председател ясно да съзнават и да лобират за подобна схема. Прокурор - съд- затовор!


26 Януари 2023 15:48 | Страхил
Оценка:
15
 (
17
 гласа)

Айде Тасков си го знаем, ама другия надмина Камбата. До другите избори какво ли са ни приготвили, като за последно се влачи.


26 Януари 2023 15:51 | Благоевград
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Тасков е милионер.


26 Януари 2023 16:38 | Строител
Оценка:
1
 (
9
 гласа)

Прекрасно предложение, нека да направят процедура по учредяване отстъпено право на строеж, но чрез публичен търг. Ако има такава и всеки може да участва ( а не само Александър Щерев) общината ще спечели. Добре е да се помисли и за изграждането му чрез ипотечен или инвестиционен кредит, който за няколко години ще се върне от собствени приходи. Всичко друго носи усещане за корупция.


26 Януари 2023 18:58 | С.Т.
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

Искам и аз такъв подарък, но ако може на площадо срещу общината. Вход ще ви взимам като одите на работа. Тасков/Стоянов неочаквано добра комбинация.


27 Януари 2023 11:03 | Благоевград
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Тасков еко паркинг и на плажа, а незаконните къщи построени с препрани пари върху общинско място да се бутнат, както е в Италия. Грозните къщи червената и светло зелената на Кире сутеньора и Киройчев, да освободят място за екопаркинг.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар