ОБС изпрати кмет Р. Томов да представлява Благоевград на заседанието на ВиК асоциацията

06 юли 2020 10:20   11 коментара   5936 прочита


С 34 гласа " За" кметът на Благоевград бе упълномощен да представлява града на утрешното заседание на ВиК асоциацията, това стана на извънредната сесия на местния общински съвет днес. По време на заседанието възникнаха дебати и остри разменени реплики между управителят на ВиК Росица Димитрова и съветничката Гергана Янчева, която постави въпрос, свързан с водоснабдяването на селата. Оказа се, че част от благоевградските села като Бучино, Мощанец и други изпитват сериозен недостиг на вода и проблемът поражда напрежение у живеещите там.

Бе направено предложение от администрацията да бъдат изградени кладенци, на което Димитрова отговори, че подобно нещо няма да реши проблема. Д-р Таковски сподели, че хидроинженер предложил във висока местност да бъде изградено водохранилище, което щяло да излезе по- евтино и да реши проблема на Благоевград и селата с водата.

Росица Димитрова отново се намеси и каза, че ВиК има решение на проблемите ,но е зависимо от общината, на чиято територия работи оператора. В крайна сметка се пристъпи към гласуване по единствената точка в дневния ред и с пълно мнозинство бе оторизиран кмета Томов за утрешното заседание на ВиК асоциацията. Припомняме, че в петък предстои нова сесия, инициирана от част от съветниците, на която ще бъде разгледан въпроса с предсрочното прекратяване на правомощията на председателя на ОБС Андон Тодоров.

П. Иванов

11 коментара
06 Юли 2020 11:14 | ...
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Тая Янчева, няма ли кой да се прежали да я оправи един, два, пет пъти, та да вземе да млъкне вече. Ебати и урунгела!!


06 Юли 2020 11:18 | Томчо
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Струма - стършел, нали Томов не е кмет?


06 Юли 2020 13:24 | гражданин
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Какво ли ще измисли доньо до петък???


06 Юли 2020 13:53 | тодор н.
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Роска клати ситуацията в общината, зъби се, пуска гневни политически декларациии, стяга се за кмет . Егати номенклатурата ! Партиец като през соца! Без ГЕРБ си нищо и никаква треторазрядна чиновничка! Нали щяха да провалят събранието ! Да, ама заради ината на Дончо ! Извини ли се поне за простотиите които наговори онзи ден?


06 Юли 2020 14:00 | Иванов
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Т. Димитрова е най-адекватни управител на дружеството досега. Бори се и нещата се случват, малко по малко


06 Юли 2020 14:00 | Иванов
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Т=Р


06 Юли 2020 15:55 | koss
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Ви К Благоевград т. е. Р. Димитрова плаща яко по всички сайтове реклама, като че ли не е монополист! Защо ли? Дали за да ги предпочетем пред някой друг оператор но ВиК услуги! :) Или личен маркетинг на кандидатката за кмет на ГЕРБ


06 Юли 2020 18:18 | �� ������
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

И да плаща тая си е. Няма кой да я избере. Лошото е че парите са от всички нас. Затова цената на водата подтоянно скача. Трябва PR, кабинети, коли. Абе и тояга си трябва ама...


07 Юли 2020 00:26 | Благоевградчанин
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Роске, седи си мъдро на дебелия ти гъз и не се бъркай там, къде ама нищо не разбираш. На всяка манджа меродия- те това си ти. За кмет не се гласи- хората не искат да те гледат, а като се сетят за това как дойде на власт, им се повръща. Налегай си парцалките и марш в Бучино. Не се прави на политик. Не ставаш.


07 Юли 2020 00:42 | Добре е Замислено
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Ако Росица е от Бучино (както чета тука) излиза че ще е хубаво да се оправи положението с водата в родните села с много роднини. Поздравления Г-жа Димитрова, поне показва че милеете за там откъдето сте тръгнали и откъдето е рода ви. А не рако Р. Плевнвлиев дето остави Благоевград с ръждясала статуя и изхода от София за Благоевград беше (и е още) като от началото на миналия век, а иначе строеше вили, пътища и могили къде ли не, а за родния си град Г. Делчев и Благоевград откъдето стана човек не му пукаше.


07 Юли 2020 00:47 | Добре е Замислено
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Е НАЙ-НАКРАЯ КМЕТО ДА СЪВРШИ НЕКАКВА РАБОТА ЗА КОЕТО ВСЕ ЕДНО МУ СЕ ПЛАЩА!
ДОСЕГА МУ СЕ ПЛАЩАШЕ ДА КАЗВА МЪДРОСТИ КАТО "ТРИМА СЪДИИ МИСЛЯТ ПО-ДОБРЕ... " И ДА ПОДАВА ЖАЛБИ ПО РАЗЛИЧНИ СЪДИЛИЩА И ИНСТАНЦИИ И ДА НАЗНАЧАВА ПО ПРЕДИЗБОРНИ ОБЕЩАНИЯ.
ТОВА Е БЛАГОЕВГРАД В ЕС. НАПИШЕТЕ РОМАН ХОРА. ИЗПРАТЕТЕ ГО В ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ ЗА ДА СЕ УЧАТ ХОРАТА КАК У БЪЛГАРИЯ СЕ КМЕТСТВА.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар