ОбС-Благоевград не прие финансовия отчет на ОФК "Пирин" за 2022 г.

29 юли 2023 12:24   6 коментара   8691 прочита


Увеличиха броя на децата в благоевградските градини. По този начин няма да има проблем с приема. Допълнителните места касаят децата в трета и четвърта групи. Актуализира е и списъкът за слредищните училища в Благоевград и селата.

С 33 гласа "за" на вчерашното си заседание ОбС прие кметското предложение за увеличаване на кредита на СБАЛО "Свети Мина", необходим за реконструкция и адаптиране на помещение за лъчева терапия. В така наречения /бункер ще се инсталира линеен ускорител. От предложението на кмета Стоянов стана ясно, че увеличението се налага, поради настъпилите в страната динамични инфлационни процеси и поскъпването на строителните материали.

Председателят на Общински съвет Благоевград, Радослав Тасков, представи отчет за работата на местния съвет за полугодието. Приета бе наредба за изменение и допълнение на Наредбата за изграждане и опазване на зелената система на територията на Община Благоевград.

Гласуваха за изменение и допълнение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги.

Отчети представиха и управителите на общинските дружества. Общинските съветници отказаха да приемат годишния финансов отчет на Общински футболен клуб “Пирин”.

Годишният финансов отчет и докладът за дейността на ОФК „Пирин“ са за миналата 2022 г. и нямат нищо общо със случилото се през тази календарна година“, отбеляза управителят Атанас Дафинов и поясни. Решението, което беше подложено на гласуване, няма нищо общо с управлението на клуба, а касае единствено счетоводни отчети и баланси. Кметът многократно призова да не се прави политика с „Пирин“, но очевидно има политици, които не могат да се въздържат и единственият им инструмент е да пречат. Само че те не наказват мен, а вредят на интересите на ФК „Пирин“, заключи Дафинов.

Има политици, които никога няма да ни простят, че запазихме лиценза и мястото в елитния футбол на отбора и за това, че „Пирин“ успя след близо 20 г. отново да спечели републиканската титла на България при юноши до 19 г.”, коментира кметът Илко Стоянов. Той напомни, че дружеството не е на загуба и дори има 5000 лв. печалба, а отхвърлянето на отчета не води до никаква драма, единствено може да попречи догодина при кандидатстване за нов лиценз. Има политици, които никога няма да ни простят, че запазихме лиценза и мястото в елитния футбол на отбора и за това, че „Пирин“ успя след близо 20 г. отново да спечели републиканската титла на България при юноши до 19 г.”, коментира кметът Илко Стоянов.

Общинските съветници дадоха съгласието си за редица предложения, касаещи предоставяне на земеделски земи от общинския поземлен фонд за възстановяване правото на собственост по реда на §27, ал. 2 от Предходните и заключителни разпоредби към Закона за изменение и д


Още за: ОбС   отчет   Пирин   Още от: Общество

Принтирай статия
6 коментара
29 Юли 2023 15:58 | ОбС
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Най- големият интерес на Пирин е Дафинов да бъде моментално пратен там от където е дошъл!


29 Юли 2023 16:26 | Хахааха
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Защо да се махне Дафинов? За да може някой друг да се намести на службичка, като братя Елезови цял живот на хранилка в Пирин


30 Юли 2023 17:21 | Джуджето
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Дафинов оставка веднага селянче


30 Юли 2023 20:52 | Йън Джеймс РЪШ до Петър
Оценка:
-4
 (
6
 гласа)

да му лижеш кафявата точка на Кмета, да му лапаш кафявия хуй-посерко !!


30 Юли 2023 23:33 | До горния
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Ти отдавна го правиш това.


31 Юли 2023 09:42 | атанас дафинов
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Аз съм напълно неадекватен
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар