Обръчът се затяга! Реанимация в МБАЛ Благоевград е пълна, места няма! Болниците в Разлог и Гоце Делчев се "пукат по шевовете"

27 януари 2022 09:34   4 коментара   20349 прочита


Транспортират тежките случаи в областния център 

 

Реанимация на МБАЛ Благоевград е пълна с пациенти с усложение на Ковид 19, това съобщиха за Struma. com от болницата. Натискът започва да се усеща, макар че все още ситуацията в областната болница е под контрол. Всеки момент обаче се очаква броят на лежащо болните да се увеличи, тъй като болниците в Гоце Делчев и Разлог са препълнени с пациенти, независимо от допълнителните легла, които бяха осигурили и тежките случаи на заразата ще бъдат транспортирани в МБАЛ.

Стотици са новозаразените с вируса в областта, страшното е, че в момента върлуват освен щама Омикрон, Делта и регулярния грип, което усложнява ситуацията. Броят на болните деца също се увеличава. Лекарите алармират за повишено внимание и спазване на противоепидемичните мерки и указания на здравното министерство.

Независимо от уверенията, че Омикрон протича леко, се стига и до сериозни усложнения. Лошото е, че този щам не подбира, боледуват както преболедували, така и ваксинирани, дори такива с бустерна доза. Пазете се и бъдете отговорни към собстевното си и здравето на околните. 
Петя Колева 

4 коментара
27 Януари 2022 12:01 | До аматьорчетата
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Стършел, стига сте стресирали и паникьосвали хората.


28 Януари 2022 09:25 | журик
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Струмо, Струмооо !!! Мътна реко ! На твоите дописнички им пукат сутиените по шевовете от тлъстини в мозъка ! Имат само по една гънка, и то под гърдите, а мозъкът им е гладък като яйце.


28 Януари 2022 09:37 | лекар
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

МБАЛ е пълна не защото хората са зле, а за пари по здравна каса. 90% от болните са за домашно лечение!


28 Януари 2022 18:02 | Дарвин
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Народ който пие белина за да се защити от Ковид 19 и други болести вместо да се ваксинира не му трябват болници и аптеки! В Кауфланд има достатъчно белина!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар