Обречена битка срещу страшно кръстовище! Благоевградчанин през сълзи : Човешкият живот струва по -евтино от един легнал полицай!

30 януари 2020 11:40   3 коментара   23051 прочита


С години трошат къщата ми! Смляха колите ми, братовчед ми загина и мерки- Никакви!

"Няма оправия, вдигнах ръце и от кметове и от управа и от КАТ, с години трошат къща ми, помляха няколко мои автомобила, убиха братовчед ми Тодор тук и никакви мерки, това заяви пред репортер на Struma. com, 65- годишният Георги Кирилов от благоевградския квартал Грамада, чиято къща се намира на кръстовището на ул. "Иван Гарванов" и "Евтим Драганов", до гробищния парк в квартала.

С години семейството ми е подложено на страшен стрес, не смеем да слезем в градината, тъй като не знаем, кой ще ни връхлети, спомняте си случаят, в който влезе баничарка в двора ми. Тогава едва на загинах. Над 10 са вече катастрофите, станали на кръстовището, коли ,микробуси, рейсове, се забиваха в къщата ми, ще ни смаже някой, докато спим, продължи Георги с изповедта си.

Вижте колата ми, ударена от Микробус, вижте тухлите на къщата ми, ще я съборят, ще стане голяма беля, казва възрастният мъж, а очите му пълни със сълзи. Братовчед ми Тодор загина на това кръстовище, премаза го автомобил с бясна скорост и пак никакви мерки, никаква оправия, ни от кметове, ни от община, ни от КАТ.Къщата сме строили преди много години, фамилията ни е пораснала тук, гледам как я рушат и сърцето ми се къса, нарежда Георги.

Многократно сме алармирани общинската управа за проблемното кръстовище, органите на КАТ и полицията, които правят непрекъснати огледи, след случило се пътно произшествие на това място, също са информирани за проблема. Но явно, съдбата на една фамилия не е интересна за никого. Щом смъртта на един човек на това място не стресна отговорните институции какво да кажем?.

На това кръстовище ставаха зрелищни катастрофи. Преди време шофьор на баничарка изтърва управлението и с висока скорост прелетя през пътя и "кацна " в двора на семейство Кирилови, друг се заби в къщата им рано призори, микробус и автомобил се сблъскаха и спряха в къщата на Георги, лек автомобил удря колата му и още и още. А проблемът може да бъде решен с поставянето на един легнал полицай, който да убива скоростта на автомобилите на опасното благоевградско кръстовище.

Е, пари за това няма от години, човешкият живот струва по евтино от изграждането на един легнал полицай. Няма такава оправия, няма такова безхаберие. Направете нещо за тези хора, управленци, излезте от топлите си кабинети и вижте къщата на Георги, чуйте вика му за помощ! За пореден път, пред поредната общинска управа алармираме: - Вземете мерки, докато не е станало прекалено късно. Заради липса на светофар и легнали полицаи загина в Благоевград студентката Фатиме, прегазена от камион. С тази нелепа смърт Благоевград потресе държавата.

Петя Георгиева

3 коментара
30 Януари 2020 12:37 | Гербер
Оценка:
25
 (
29
 гласа)

Зарята като беше толко арен за 2 мандата що ни го направи


30 Януари 2020 13:06 | Минчо
Оценка:
23
 (
27
 гласа)

Нали пък фестивали имаше, заря, то не може всичко, ама, де


04 Февруари 2020 12:51 | Загрижен
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

От фестивала общинската икономика толкова много печелеше, че просто цигарената фабрика нямаше нужда да съществува - те за това я закриха да не си помислите някакви лоши неща.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар