Обновяват кухнята на звено „Домашен социален патронаж“ в Петрич

06 август 2020 13:35   3 коментара   4008 прочита


37 000 лв. е стойността на изготвения и защитен от Община Петрич проект, който цели да бъде подновено и допълнено оборудването в кухненския блок на звено „Домашен социален патронаж“.

Ще бъдат осигурени нови уреди за по-бързо и качествено приготвяне на храната за обслужваните лица. Патронираните от звеното към днешна дата са 370 души в неравностойно положение от града и селата на общината. Допълнително от месец май се изхранват още 170 лица по Програма „Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация“ на МТСП, която е удължавана вече два пъти.

Програмата обхваща хора в затруднено положение и без доходи, както и такива, за които няма кой да полага грижи. 150 лица са в списъка на патронажната грижа в условията на пандемията Ковид-19, които са на възраст над 65 години, болни и в невъзможност да се обслужват сами.

За тях се осигурява допълнителна услуга за закупуване на лекарства, пускане на молби за помощи и други. Разширяването на дейността на звено „Домашен социален патронаж“ е възлов сегмент от социалната политика на Община Петрич за помощ и обгрижване на уязвими групи хора. Социалният патронаж в Петрич приготвя също храната за болницата, ДЦ „Слънце“, ДЦ „Надежда“ и Център за настаняване на лица с увреждания в село Първомай.

Във връзка със ситуацията, продиктувана от Ковид -19, Община Петрич ще осигури работа и на 12 лица по Регионална програма за заетост - трайно безработни, хора с увреждания, безработни над 50 години, безработни без квалификация, младежи, които не се обучават и не са заети. Ще работят на четири часа и ще бъдат ангажирани с дейности по благоустрояване на населени места, поддържане и опазване на общинска собственост, озеленяване, опазване на селскостопанското имущество, поддържане на пътища.


Още за: Петрич   патронаж   кухня   Още от: Общество

Принтирай статия
3 коментара
06 Август 2020 13:38 | ������.
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Храната е много вкусна,


06 Август 2020 14:03 | К
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Браво на г-н Бръчков,
Само хубави неща прави.


07 Август 2020 15:33 | Кирчо
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Цръц голема работа е направил Шмрък шмрък
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар