Обновяват центъра на Разлог, става с модерен архитектурен облик

10 април 2014 16:06   3 коментара   19894 прочита


В Разлог започва реконструкция на на централната градска част на Разлог ,която е насочена към подобряване на жизнената среда в града, с цел да се повиши привлекателността му и да се подобри архитектурния облик и функционалността на площадното и пешеходно пространство.

„Запазваме автентичния вид на площада, които няма да се ремонтира. Първият етап на проекта предвижда ремонтни дейности на пешеходната алея между сградата на Община Разлог и Младежкия център (бившето ДНА), зоната около централния фонтан и пешеходната алея.”, коментира инж. Красимир Герчев кмет на Община Разлог.

Емблематичният каменен площад на Разлог от 1955 година няма бъде реконструиран, поради запазения му добър вид. Площадът е с историческо значение и е любимо място за местните хора и туристите. Площадът е и домакин на многобройни празници и събития на открито.

Благоустрояването на централната градска част цели постигането на стилово единство и поддържане на автентичния стил на мястото, както и подобряване на привлекателността на града и не на последно място осигуряване на достъп за хора с увреждания. Основни материали, които ще бъдат използвани за каменна настилка са мрамор и гранит, съобразени със съществуващия градски площад, който е основен доминиращ елемент в централната градска част.

П.Петрова

3 коментара
10 Април 2014 16:21 | За снимката
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

http://pirinsko.com/skandalno-sdrujenie-destinaciq-razlog-pecheli-stotici-hilqdi-leva-na-gyrba-na-jitelite-na-obshtinata-ot-festivalyt-hilqdi-nosii-na-edno-mqsto-2235.html


11 Април 2014 10:13 | velika
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

То бива простотия и злоба ама па чак толкова само в Разлог има. Не стига че се правят подобрения за всички жители и пак плюене. Как не ви е срам не знам. Не слушайте простотията и работете това да стане. Успех.


11 Април 2014 10:43 | Мехомиец
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Велика, не е злоба, просто на хората им писна!! Та нали това беше гордостта на Татарски, че е направил центъра хубав, без да се вслуша в предупрежденията още 2006 -07 година, че от тия плочки нищо не излиза, че парите просто се крадат и се влагат некъчествени материали! Сега ще откриваме топлата вода, че от мраморните плочи и от паветата по-хубави нема! За това се дразним, че площада издържа от 55-та година без да мръдне, а плочките и "фонтанчетата" на Татарски вече са за подмяна! Тя и местната власт и така, вече е за подмяна, стига едни и същи са печелили на гърба на хората и Европа!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар