Обмислят да строят АМ "Струма" през Кресненското дефиле на два етажа

23 април 2016 12:18   2 коментара   9713 прочита


Ще се строи платно над платно, за да се ограничи влиянието върху околната среда

"Магистрала "Струма" в Кресненското дефиле ще се строи на две нива – платно над платно, за да се ограничи влиянието върху околната среда”, обясни инж. Лазар Лазаров. По думите му в Европа са много разпространени точно този тип магистрали на няколко нива.

"Имаме изпълнител на поръчката, един от тунелите все още е в тръжна процедура”, допълни Лазаров, цитиран от bTV. По повод въвеждането на тол таксите за тежкотоварни автомобили, Лазаров каза, че предвидените 200 млн. лева за изграждането на системата, ще бъдат върнати в рамките на 2 години от самата система.

"В момента имаме пусната обществена поръчка само за избор на изпълнител на системата. Надяваме се след месец-два да имаме избран изпълнител”, допълни Лазаров.


Още за: магистрала   влияние   среда   Още от: Общество

Принтирай статия
2 коментара
23 Април 2016 12:34 | блг
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

хаха проеkта е за две успоредни платна, а ще се строй едно над друго ...двойно по малkо разходи... половината парса ще е за джоба на лилето и боkо


23 Април 2016 16:55 | Дядо
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

"Обмислят да строят АМ "Струма" през Кресненското дефиле "-вече 20 години само обмислят и нищо не правят.
Представяте ли си след няколко години, когато магистрала подпре дефилето от двете страни, какъв ужас ще настане там? Трябваше оттам да започнат, а не от лесните лотове по полетата.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар