Областният управител Ст. Христов: Не приемам обвиненията на кмета Стоянов, областният управител не е враг на Благоевград и не е обявявал война, на която и да е община

30 май 2023 17:53   14 коментара   7935 прочита


Длъжен съм да спазвам закона! В решението за Индустриалната зона  има нарушения в процедурата. Направени са указания до Общинския съвет как пропуските да бъдат поправени, каза губернаторът на извънреден брифинг.

Областният управител на Благоевград Стоян Христов свика медиите на извънреден брифинг, след като кметът на града Илко Стоянов заяви пред медии, че след поредното върнато решение на ОБС, този път касаещо изграждането на Индустриална зона, отношението на Областна управа и в частност на губернатора, е истински тероризъм по отношение на общината и Благоевград.

Веднага след пресконференцията областният управител пожела да отговори на нападките и съобщи, че причината за връщането на решението са пропуски в процедурата, и че той като представител на държавата е длъжен да спази закона. 

„Не приемам обвиненията на кмета Стоянов. В изявленията  му  се говори за война, но не знам за каква война става въпрос. Уверявам ви, че областният управител не е обявявал война, на която и да е община в Област Благоевград“, каза Христов и допълни: „В никой случай областният управител не е враг на Благоевград.

Възможността, която е дадена в закона на областния управител, е да връща решения, за да могат те да бъдат законосъобразно коригирани. Точно и ясно е указано какво да направи Общински съвет да коригират допуснатите пропуски и да се извърви процедурата. 

Преди няколко часа при мен беше един от кметовете на голяма община, който търсеше съдействие от областния управител за решаване на проблем. Търсеше чрез разговор. Комуникации  чрез медиите не решават проблемите на хората.  Редно е  да седнем с кмета на една маса и заедно да обсъждаме проблемите и дадем решения, каза Христов . 

Експертът от дирекция „Административен контрол“ Б. Александрова, която присъстваше на брифинга  обясни, че в конкретния случай за индустриалната зона, преди да се промени собствеността на имотите, е трябвало да се промени тяхното предназначение. „В случая това не беше направено. Това е и основната причина за връщането на решението“, каза тя. 
Б. Георгиева 
 

14 коментара
30 Май 2023 18:10 | Мнение
Оценка:
-1
 (
23
 гласа)

Христов, ти си човек на Минчо, много бели направихте с агент Шушков, дано по_скоро си отидеш, но като цяло Областните администрации са излишни структури. Може и без тях, спъват общините, излишни служители, в тежест на бюджета.


30 Май 2023 18:18 | Френки
Оценка:
-1
 (
17
 гласа)

А бре тъпир вземете се скрийте с ония шушков-Шушумигов, че мамата ебахте на Благоевград, не били спъвали кмета, мале колко сте смешни и елементарни само...
То заради теб и ония смешник бившия областен, заради вас няма нищо в града ни, защото каквото и да се предложи оная шайка байкушчовците недъзи склерози и секти скочат, а вие им лижете гъзовете...
Питайте ги сектата дали има бебета лебеди??? Кво викаха за тях, че общината ги е убила ли??? Ето такива сте пълни смешници интриганти и лъжци! Бебета лебеди има и вие много добре знаехте, че ще има, просто пак поредното внушение и лъжи както всичко до сега!!!
Евала на кмета, че ви разкатава, на вас трябва само разкатаване!!!
Добре, че беше кмета да направи събрание за моста на покровник и вдигна хората на крак, та тогава се сетихте да поработите мърши долни!!!!


30 Май 2023 18:21 | Още малко
Оценка:
11
 (
13
 гласа)

Биострой започва ремонт на операта за 2 500000 лв. Без обществена поръчка ! Кой е крадеца ? Кафявия е за затвора !!


30 Май 2023 18:33 | Благоевград
Оценка:
14
 (
14
 гласа)

Проверете дали в района на Зелендолското където е предложено да бъде Индустриалната Зона, кмета, председателя на Общинския съвет и общинските съветници са закупили предварително за жълти стотинки парцелите в, и около Промишлената Зона, с цел облагодетелствуване.


30 Май 2023 18:42 | До горния
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

Там, за жълти стотинки, земя купи и Мите Байкушев със съдружника му Боби Сивиков.


30 Май 2023 18:53 | далавери
Оценка:
13
 (
13
 гласа)

Ето защо точно там искат да се направи промишлената зона. Защото предварително са закупили имотите.


30 Май 2023 18:56 | Еленово
Оценка:
-6
 (
14
 гласа)

Липсва му на областния чичо Томов за кмет, ама никога повече кмет комунист в нашия град!!


30 Май 2023 18:57 | Банско
Оценка:
-3
 (
13
 гласа)

Областния е сол ташак на Шушков комуниста долен. Само бели правите по целата околия... ама още малко и Айде сбогом


30 Май 2023 19:21 | До горния
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

Дано, ама и всички негови назначения, и те сбогом.


30 Май 2023 19:31 | Петрич
Оценка:
-4
 (
6
 гласа)

И на Петрич му ебаха маиката, бръчков се закачи за шушков и рекет наред.


30 Май 2023 19:40 | Джумаята
Оценка:
-1
 (
13
 гласа)

От къде излезе този агент Шушков? ДС изплуваха и хайде и той. Много поразии направи, назначения на хора, които са с купени дипломи, като този парцал във ВиК.


30 Май 2023 21:18 | Питане
Оценка:
16
 (
16
 гласа)

Кой обжалва решението за високите промили за такса смет? Областният управител иначе ще си плащахме 2'9 промили за такса смет. Така че, нека нещата се случват законно


30 Май 2023 21:47 | Илю стоянов
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Пешо Мазура ли е Петър Благоевградски


31 Май 2023 08:58 | Косев
Оценка:
-3
 (
7
 гласа)

стоян Христов кадрува, на някой да не му е ясно?
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар