Областният управител проведе среща с фирми с наводнени обекти на бул. "В. Левски" в Благоевград и отговорните институции

28 юни 2022 16:42   1 коментар   6314 прочита


След сигнал до областния управител от 13 фирми с наводнени обекти на бул. Васил Левски в Благоевград, след обилните валежи на 08.06.2022 г., днес бе организирана съвместна работна среща между тях и отговорните институции в града.

На срещата присъстваха ръководството на Областна администрация Благоевград, управителят на ВиК- Благоевград – Валери Миков, директорът на Дирекция „Планиране на инвестиционната дейност и строителство“ в Община Благоевград – инж. Любомир Треновски, представители на РИОСВ- Благоевград, БДЗБР- Благоевград, както и представители на потърпевшите фирми.
В следствие на пороя на 8 юни, канализационната система не успява да поеме големия приток, което е довело до връщане на отпадъчните води, избиване на канализационните шахти и нахлуване на вода в помещенията на фирмите, подали сигнала.

Това води до големи материални щети за собствениците, които отправиха искане да бъдат предприети спешни действия за разрешаване на дългогодишния проблем, свързан с канализационната мрежа в имота.

Управителят на ВиК- Валери Миков обясни, че съвместно с Община Благоевград се изготвя ново инвестиционно проектиране на проблемните улици в града, и по-специално на бул. Васил Левски, за да се подменят водопроводът и канализацията. Инж. Треновски обясни, че е сформирана експертна група, която извършва и проверка.

След анализи и различни предложения, страните се договориха за временно решение, с което да се отпуши съществуващ канализационен колектор за отвеждане на дъждовните води.


Още за: Благоевград   областен   Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар
29 Юни 2022 09:37 | Ване
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Тези т. нар фирми настанени в партерни помещения който би трябвало да са гаражи …. заради такива фирми и магазинчета град е вече едни голям хаус със спиране паркиране и т. н …. та тези фирми да си правят застраховки за по 200-250 лева годишно и така като стане нещо ще има кой да им изплати щетите …. че ако чакаме ВиК да направят нещо както трябва тц нема шанс
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар