Областният управител посегна на бъдещата Индустриална зона в Благоевград

30 май 2023 17:23   6 коментара   7473 прочита


Кметът Илко Стоянов: С тези действия бяха преминати всички допустими граници Областният управител на Благоевград

Стоян Христов върна решението на Общински съвет, касаещо промяна предназначението на имоти от публична общинска собственост в частна общинска собственост, намиращи се в обсега на бъдещата Индустриална зона край с. Зелен дол.

Деактуването на земите е необходимо, за да може да започне обособяването на бъдещия производствен парк в близост до АМ „Струма“. „Тогава, когато се касае за изграждане на Индустриални паркове в закона е предвидена съкратена процедура за промяна на предназначението, като измененията могат да бъдат направени със съгласието на местния законодателен орган. Именно това гласувахме на предишното заседание на ОбС, но областният управител върна решението.

За пореден път сме свидетели как законът се използва незаконосъобразно, а целта е да се пречи чрез забавяне на процедурите“, коментира по време на пресконференция кметът Стоянов.

Той подчерта, че през последните две години като кмет е провел множество срещи с представители на бизнеса както от България, така и от чужбина, които декларират интерес към Благоевград.

Стоянов добави и че благодарение на усилията на Общината и на Общински съвет за 1 г. са извършени необходимите процедури, за да може да се кандидатства за финансиране за изграждане на два Индустриални парка - единият край с. Зелен дол, а другият на терена на бившите казарми.

“Всички знаете в какво състояние изпадна Благоевград след затварянето на „Благоевград – БТ“ и че основното, което искат хората е да се обособи Индустриална зона чрез която да привличаме инвеститори. Все си мислех, че областният управител ще прояви разум, ще надмогне егото си, ще загърби политически амбиции на хората около него и ще позволи Благоевград да се развива, но очевидно съм надценил нечии възможности“, коментира още Стоянов.

Той заяви, че в качеството си на кмет ще изпрати писма до Министерски съвет и Президентството на Р България, за да попита до кога Община Благоевград трябва да води дела, заради умишлено саботиране на развитието на града и местната икономика. Кметът Стоянов бе категоричен, че ще направи всичко възможно Индустриалната зона да бъде изградена във възможно най-кратки срокове.

„Изборите са си избори, но Община Благоевград трябва да се развива, независимо кой е кметът. Тук става въпрос за проекти, които ще бъдат одобрени след предстоящия местен вот и вместо да се обединим и заедно да работим Благоевград да върви напред, определени хора непрекъснато пречат”, коментира още Стоянов. Върнатото решение от областния управител ще бъде преразгледано повторно утре по време на заседание на Общински съвет.

6 коментара
30 Май 2023 18:21 | Додо
Оценка:
-8
 (
10
 гласа)

бриндо селяк умрел седи мирен, точно ти си схемаджията и илко не ти позволи да си вършите с татко ти стария посерко памперса и ви махна от общината, затова плюеш постоянно нещастник смешен!!!
Поздравления за кмета, ега сгрумоляса нещастника от областа, шушковото съсипа града ни сега и този новия областен, пълни утрепки, заради тях нищо не може да се направи за града ни и заради утрепките от сектата на смиигъл байкушята некадърното изсъхнало гейче самотно на пейка с лаптоп и дънки на жена


30 Май 2023 19:18 | Ливърпул
Оценка:
-12
 (
12
 гласа)

Кмете не им се давай на тия сме@ници!
Давай смело народа е с теб!


30 Май 2023 19:33 | Благоевград днес ..
Оценка:
14
 (
16
 гласа)

Наесен нов кмет и нови общински съветници.


30 Май 2023 22:09 | Люи
Оценка:
-11
 (
13
 гласа)

На есен пак Илко кмет, иначе благоевград ше си е отново схемаджийски град и утайките на чело ше си бъдат отново...
Със Стоянов няма схеми и града е в правилната посока!
Шушумигов попречи колкото е възможно за града ни да се случат хубавите неща...
И то защото лижеше гъзовете на сектантите от заблагоевград групата... Същата тази група отново излъга нас народа като твърдеше и ни обеждаваше, че лебедовите яйца са унищожени от общината, а в крайна сметка какво се случи? Има малки бебе лебедчета, защото общината се бе погрижила перфектно за тях да са в безопасност. Това е лицето на тези лъжци и внушители за тяхна изгода...
Илко Стоянов е доказан професионалист и честен човек! Въпреки цялата криза и тъпизми от страна на депутатите да няма за общината и не само за нашата и за другите общини отпуснат бюджет Илко Стоянов направи така, че да закрепи разпадналата се община преди него!


30 Май 2023 22:43 | Мария от стая 306
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Люи, утре на обяд ще идем да купим мазни банички от Бакалов.


31 Май 2023 03:29 | М
Оценка:
13
 (
13
 гласа)

Такъв неграмотен и бездарен човек, ужас ! През цялото време обиждаше, плашеше и използваше думи на човек от подземния свят. Няма да си кмет !!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар