Областният управител обеща на живеещите на ул. „Митрополит Борис“ и ул. „Христо Силянов“ да не оспорва решението на ОбС-Благоевград в съда

20 март 2023 17:37   11 коментара   10598 прочита


На среща, организирана днес от областния управител Стоян Христов с живеещите на ул. „Митрополит Борис“ и ул. „Христо Силянов“ в Благоевград, бяха изяснени мотивите, с които юристите на Областна администрация Благоевград върнаха за ново разглеждане решението на Общински съвет. 

Областният управител пожела да се срещне с хората, за да бъдат успокоени, че решението няма да бъде оспорено в съда, за да не се създава пречка в най-кратки срокове Общински съвет да отстрани несъответствията на взетото решение с нормативните изисквания на Наредбата за проектиране на транспортни системи. 

Стоян Христов бе категоричен, че дългогодишният проблем трябва да бъде решен, но за целта е необходимо да бъде прието качествено и валидно решение на Общински съвет, съобразено с изискванията за безопасност на движението, съгласувано с органите по безопасност на движението и при съобразяване с изискванията за ПУП. Всички тези съгласувания трябва да са налични към момента на приемане на решението от ОбС.

Присъстващите благодариха на областния управител за срещата и конструктивния диалог, а той, от своя страна, подчерта, че винаги е насреща  за разговор и за съвместно решаване на всякакви проблеми, касаещи обществения интерес. Всяко решение, което бива връщано за ново преразглеждане и гласуване в ОбС във всяка една община на територията на областта е единствено поради установени пропуски и несъответствия, свързани със законосъобразността на решенията, допълни Стоян Христов.

 


Още за: улици   Благоевград   Още от: Общество

Принтирай статия
11 коментара
20 Март 2023 18:23 | Стоянчо
Оценка:
0
 (
10
 гласа)

Абре, Стоянчо, нали за да се премине към нов ПУП на улиците трябва да се отмени стария, а ти връщаш решение, което дава начало на процедурата. Пролича си твоята некомпетентност. Изпадна в оправдателен режим.


20 Март 2023 19:31 | възмутен
Оценка:
-3
 (
9
 гласа)

Боклук Стоян


20 Март 2023 20:46 | Зам. областния
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

абе ще ви бутнем кочинките, там само комундели и приоданци се ширите-рейса през вас ще минава-КАЗАХ !!


20 Март 2023 20:53 | Асан
Оценка:
8
 (
14
 гласа)

Кафявия го е страх и статийки поръчва, няма да е кмет. Всички са му виновни, че за две години един кенеф и малко пазар. Заминаваш си тъпак !!! Стоян е почтен, а ти не си !!


20 Март 2023 21:45 | Костадин Христов
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Да ги обезщетят по пазарни цени


21 Март 2023 09:03 | в изгнание
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

На тази улица има две училища. Магистрала ли искате, или затваряне на учебните заведения! Може би поредната синя зона за живеещите в околията от долината на дългите Г_щ_. Вижте как е в Италия, Австрия, но хората мислят. Съда в Страсбург казва на правен език, че България не е демокрация и не признава върховенството на правото.


21 Март 2023 10:49 | dp
Оценка:
-3
 (
7
 гласа)

Стоянчо-мама колко долно и подмолно човече е... Само който е работил с него знае.


21 Март 2023 22:49 | Кафевия
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Ки ядам кьро на есен Ки има со песен към маалата. Нема съм веке кумет.


21 Март 2023 22:50 | Кмето
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Безславна цигания, сметища и смрад ще остава след мене.


22 Март 2023 16:49 | блг
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Евентуалното решение на който и да е за стесняване на тези улици противоречи на Общия устройствен план на община Благоевград - пътно-комуникационната схема и на Генералната пътно-транспортна схема - също приета от Общински съвет Благоевград, които са със силата на закон. Тази пътна връзка, заедно разширението на ул. "Ал. Стамболийски" е всъщност вътрешния градски транспортен ринг и ликвидирането му ще има ефекта на ул. "Хр. Татарчев" - единственен и крайно недостатъчен транспортен достъп до централната градска част. За да се приеме такова решение е необходимо и изменение на посочените по-горе планове.


23 Март 2023 10:45 | ГЕНКА
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Па та ма со че доно улута гоне соне па та соме
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар