Областният управител Мария Димова проведе работна среща във връзка с подготовката за местните избори на 29 октомври 2023 г.

27 септември 2023 18:55   2 коментара   3875 прочита


Областният управител на област Благоевград Мария Димова проведе работна среща, свързана с организационно-техническата подготовка на местни избори 2023 с председатели на общинските администрации в областта, представители на общинските избирателни комисии, ръководителите на териториалните звена, ангажирани в изборния процес – ОД на МВР, РД ПБЗН, „ГРАО“, „Информационно обслужване“ – Благоевград, ЦСМП-Благоевград.

среща избори 04
Областният управител Мария Димова откри срещата, като приветства всички участници и подчерта важната роля на диалога, обединените усилия и сътрудничеството между всички отговорни институции и участници в изборите, за да бъде осигурен прозрачен, безпроблемен и честен изборен процес.

среща избори 06
На срещата присъстваха главният секретар на Областна администрация Благоевград – Стоян Христов, директорът на дирекция АКРРДС – Ивайло Василев, директорът на дирекция АПОФУС – Ася Велкова и експерти от Областна администрация. Те увериха, че администрацията полага всички усилия и ще изпълни ангажиментите си по обезпечаването с книжа и материали общините и работата на общинските избирателни комисии.

От ОД на МВР-Благоевград и РД ПБЗН-Благоевград акцентираха върху ангажиментите, които имат по закон, както и работата по сигнали. Създадени са екипи по места, които вече работят на терен. „Една от основните ни задачи е да гарантираме избирателните права на всички граждани на територията на област Благоевград.“, отбеляза директорът на ОД на МВР- Благоевград – ст. комисар Даниел Димитров.

След проведената ползотворна дискусия от участниците в работната среща, областният управител, Мария Димова обобщи, че към настоящия момент подготовката за изборния процес в област Благоевград върви регулярно по утвърдената от ЦИК хронограма на местния вот. Предстоят последващи работни срещи, като г-жа Димова изрази надежда ползотворният диалог и сътрудничество да продължат през целия изборен процес и пожела на всички успешна работа.


Още за: областен   Благоевград   Още от: Общество

Принтирай статия
2 коментара
27 Септември 2023 19:56 | mess
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри сексуалния ви живот многократно, прочетете го сами----- https://urlis.net/biocom


29 Септември 2023 10:51 | Грамажданин
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Под коментаро на "загриженио" бивш кмет Камбитов не може да се правят коментари. Та да го светнем, чотиСтоянов си е изпълнил задължението да си тури заместник доде е в кампания, оти си е просто у отпуска. А ОС требва да тури ВрИД за времето от обявяване на резултато от изборите до полагане на клетва от новио кмет, оти тогава Стоянов е със свършен мандат и нема правомощия. Те така пише у кодексо. Ама "капацитето" или не го чете или не го разбира.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар