Областният управител М. Димова "подари време " и заедно с възрастните хора от дом “Света Петка” в Благоевград украсиха коледната елха

04 декември 2023 16:40   7 коментара   5208 прочита


Областният управител Мария Димова и  част от   екипа  и  посетиха дома за възрастни хора „Света Петка“ в Благоевград. Те дадоха старт на благотворителната кампания “Подари Време” .
В най-светлите дни преди Рождество Христово, г-жа Димова и експертите от Областна администрация Благоевград събраха средства, с които бяха закупени коледна украса и сладкиши за потребителите на дома. Днес всички заедно с много настроение и усмивки украсиха коледното дърво в дома.

Дом Света Петка 06
Областният управител разговаря с всеки един обитател на дома, като те от своя страна изненадаха г-жа Димова с ръчно направена картичка с пожелание.

Дом Света Петка 02
„Наистина тук полагат много грижи за възрастните, но всяка среща с нови хора им носи допълнителна радост, защото освен всичко друго, те имат нужда от внимание и разговори. Дано сме успели поне мъничко да стоплим сърцата им.“, каза областният управител на област Благоевград.

Дом Света Петка 03
От Неврокопска Света Митрополия, отново с кауза, подариха на областния управител в рамка еднa от най-добрите рисунки от конкурса „Бог е любов“.
В следващите две седмици в благотворителната инициатива ще се включат хора от различни институции, които ще отделят от своето време и ще превърнат ежедневието на възрастните хора в празник.

Дом Света Петка 05


Още от: Общество

Принтирай статия
7 коментара
04 Декември 2023 17:16 | Шушкин
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Областният и Общината да дарят средства за Старческият дом! Не става само с украсената елха .!?


04 Декември 2023 18:53 | По пантофи
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Защо се снимаш безмислено. Дай им финансова помощ .?Полата и налъмите ти ги видяхме


04 Декември 2023 20:29 | Чцъ цъ
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Изобщо не е вярно, че полагат много грижи.


04 Декември 2023 22:06 | томи каракостов до горния
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

ти повече грижи ли полагаш или пишеш колкото да не заспиш .....


05 Декември 2023 00:56 | До Томи Каракостов
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Аз лично не полагане грижи за тези хора. Нищо чудно, че ви е такова отношението. Изключително неморално е да бъдат посещавани два пъти годишно от височайши особи, които бълват хвалебствия за неща, които не са видели. Грижите наистина не са много добри. Това което е написано на сайта на общината не отговаря на истината. По голямата част от работещите там просто си запълват деня с приказки. Знам какво става от първа ръка. Социалните


05 Декември 2023 01:40 | Трогнат
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

В момента има 2625 прочита на тази публикация. Ако 10% от тези хора бяха направили нещо подобно на Мария, вместо да критикуват, хората в дома щяха да са малко по- щастливи!
Всички ние и тези, които ни управляват сме престъпно безотговорни към възрастните хора!
Дай Боже да остареем, но с тази злоба и липса на съпричастност, нищо добро не ни чака!


05 Декември 2023 01:57 | Патриоти Петрич
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Браво за такива инициативи ! Дела трябват... Светли празници на всички !
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар