Областният управител Г. Динев свика институциите на работна среща за организацията около предстоящите избори

15 май 2024 17:27   3 коментара   3959 прочита


Областният управител на област Благоевград Георги Динев проведе работна среща, свързана с организационно-техническата подготовка на предстоящите избори за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 г. На срещата бяха поканени представители на РИК – Благоевград, ръководители на териториалните звена, ангажирани в изборния процес – ОД на МВР, РД ПБЗН, „ГРАО“, „Информационно обслужване“ – Благоевград, ЦСМП-Благоевград, ТДНС, секретарят на Община Благоевград, както и екипът на Областна администрация, ангажиран с изборния процес. 
 Областният управител Георги Динев откри срещата, като приветства всички участници и подчерта важната роля на диалога, обединените усилия и сътрудничеството между всички отговорни институции, за да бъде осигурен прозрачен, безпроблемен и честен изборен процес. Той информира, че има сформиран екип на Областна администрация Благоевград, който е изпълнил задълженията си по организационно-техническата подготовката на изборите. Бяха обсъдени организационни и логистични въпроси. 
 Директорът на ОД на МВР - Благоевград – ст. комисар Даниел Димитров уточни, че полицията е в пълна готовност да извършва всички дейности по охраната и съпровода на бюлетините и изборните материали. Председателят на РИК – Благоевград Мартин Бусаров увери, че предстои провеждане на обучения на членовете на комисиите. 
 Институциите обявиха, че са готови за провеждането на легитимни избори и гарантираха взаимодействие помежду си. Предстоят последващи работни срещи, като г-н Динев изрази надежда ползотворният диалог и сътрудничество да продължат през целия изборен процес. 


Още от: Общество

Принтирай статия
3 коментара
15 Май 2024 20:15 | Мукарчо
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Ала бала турска паница и така нататък


15 Май 2024 20:20 | Мукщшшш
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Дядо Йоцо


16 Май 2024 07:07 | Цуци
Оценка:
-3
 (
3
 гласа)

Кмете, внедри ли Мара на длъжност в Кметството?
Гласеше я на стола на Чорбаджийска !
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар