Няма такава държава: "Някой" уволни управителя на на ВиК инж. Р. Димитрова по телефона, назначиха нейн подчинен, без тя да го е освободила -никакви документи, никаква заповед!

07 октомври 2021 20:02   11 коментара   36418 прочита


Кой се обади, вярно ли е това?! Легитимен ли е новият шеф Мартин Петров?! 

Със семпло телефонно обаждане днес от поста си е била освободена директорката на ВиК Благоевград, инж Росица Димитрова. Някой се обадил и съобщил , че вече не е управител на водното дружество. Опитите и да разбере вярно ли е това, кой се е обадил, защо не са и изпратили заповед, удариха на камък и до края на работния ден днес, не стана ясно наистина ли е уволнен  ВиК  управителят .

В същото време нейн подчинен, Мартин Петров е подписал заповед за директор, без да е освободен от работодателя си от заемания пост във ВиК, за да може да подписва ново назначение. От утре Димитрова е с разрешен от шефовете и в министерството отпуск. Часове преди това е уволнена.

Изниква въпросът легитимен ли е новият управител, след като не е освободен от прекия си работодател? "Пълен хаос, аз наистина не знам какво се случва, не са ме викали да подписвам заповед, не са ми изпратили никакви документи, не знам уволнена ли съм, какво беше това обаждане, как да съм сигурна ,че   не е фейк и т.н ,коментира инж. Димитрова.

Какво ще се случи от утре, след като е в разрешен отпуск, ще може ли новият шеф да влезе в директорския кабинет, неясноти, които объркаха не само старият , но и новият управител Мартин Петров. 

Според наша информация, Петров е компютърен инженер, повишен в службата от Димирова. Завършил е степен бакалавър. Не успяхме да разберем има ли новият ВиК  управител  нужното образование, отговаря ли на изискванията, за да заеме така бързо овакантения директорски пост?!.

Не че е изненада уволнението на ВиК шефа, писахме многокрано, че се очаква, защото в Благоевград действа кадровик на висок държавен пост, който кадрува повсеместно. Много е бързал кадровикът предизборно да се освободи от шефа на ВиК, лидер на ГЕРБ в община Благоевград и кандидат за депутат, 

Но както е казано "бързата работа срам за майстора ". Така се случи и днес. Затова ние не сме категорични: Уволнена ли е Димирова?!. Кой я уволни?! И ако е уволнена, защо не е получила заповед?!  От утре тя  в отпуск ли е, или е безработна?!

Не е ясно. Ясно е само, че новите управляващи бързат безпардонно и безцеремонно да уволняват политически и да назначават нови хора, за да заемат стратегически важни постове, защото след изборите не е ясно какво ще се случи. Да не говорим ,че е крайно унизително да се уволняват дългогодишни кадри ,които все пак са дали нещо  на предприятието, което  ръководят . Не сме забравили, че Росица Димитрова зае  мястото след оспорван конкурс  и е сред малкото ръководители, спечелили поста си . 

В Благоевград политическата метла има червен отенък и начинът, по който се действа е унизителен и срамен. А иначе ВиК секторът ще загуби много след уволнението на  Росица Димитрова , която години наред работи сърцато и всеотдайно. Съживи предприятието, получиха множество награди за работата си, а и вчера навръх рождения и ден, тя получи поздравително и похвално писмо от шефовете си. Дали   ще обжалва уволнението си, ако се окаже че е факт, ще разберем. 
 
Петя Костадинова 
 

11 коментара
07 Октомври 2021 20:44 | Гошо
Оценка:
-18
 (
20
 гласа)

След изборите на бял кон


07 Октомври 2021 20:45 | том
Оценка:
18
 (
24
 гласа)

Вие от "Струма", наистина ли си мислите, че така, както сте го описали, става освобождаването на управител на търговско дружество? Не се опитвайте на опростявате нещата, свеждайки ги, до почти малоумно правно действие на принципала. Ясно е на всички, че сте с про-герберастка пристрастност. Мисля, че в нашия град е наложително започването на тотално полицейско разследване, след 12 г. герберастко управление.


07 Октомври 2021 20:49 | 123
Оценка:
-6
 (
22
 гласа)

Ами трябваше да подарят нещо на Радев, и те подариха Росица. Радев, Радев още малко до 14. 11


07 Октомври 2021 20:50 | Смях
Оценка:
3
 (
17
 гласа)

Смях в залата..... Мартино. Той няма образование. Нали уж герб слагаха калинки, а тук направо търтеи.


07 Октомври 2021 20:52 | Веси
Оценка:
-4
 (
8
 гласа)

След изборите тоя мухло ванка


07 Октомври 2021 21:00 | дупница
Оценка:
14
 (
14
 гласа)

Преди дни един дупнишки сайт, списван от измислена драскачка отново излъга слагайки начело на водното дружество бивш управител на санданското УВЕКС Аргров. На тая ако се хваща човек, сам да е ожали. Гюбре.


07 Октомври 2021 21:14 | Инж. Петров
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Не ставам бе, хора. Даже не съм инженер, съм с ЮЗУ, и съм от ГЕРБ


07 Октомври 2021 21:18 | Колежка
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

Баща му е шофьор във ВиК, Роска го изгони за интриги, скачаше на бой, пълен простак. Излизе в болнични за да се спаси... Сега неговият ли син ще ни управлява? То круша та не пада по далече от дървото. Ужас... Боже, опазини от тези хора....


07 Октомври 2021 21:27 | Канал
Оценка:
6
 (
12
 гласа)

Смях в залата.... Мартинчо директор.... Мале, мале, до къде се докарахме....


07 Октомври 2021 21:31 | Боби
Оценка:
1
 (
11
 гласа)

Е, не е истина.... Този мухльо директор.... Ай стига бе....


07 Октомври 2021 21:39 | Георги
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Страшен хаос