Няма свободни COVID легла в Благоевградско

03 април 2021 10:56   9 коментара   10259 прочита


Много хора с пневмонии изчакват на домашно лечение

Няма свободни легла в COVID отделенията на седемте болници в Благоевградска област, а много хора с пневмонии изчакват на домашно лечение. Пълни са и реанимациите на лечебните заведения.

Макар, че броят на заразените с коронавирус отчита лек спад през последните дни по данни на Регионалната здравна инспекция, тревожно се увеличават случаите на хора, които рязко се влошават и се налага да постъпят в болница. Това доведе до тежък натиск върху лечебните заведения.

В областната болница в Благоевград са настанени над 120 пациенти. Места в реанимацията няма, каза директорът д-р Огнян Митев. Такава е ситуацията и в болница "Югозападна" в Сандански, както и във филиала ѝ в Петрич. Места няма и в общинската болница в Разлог.

В Гоце Делчев хора с пневмонии чакат да се освободи място, като междувременно са на домашно лечение под непрекъснато лекарско наблюдение, предаде Nova. Увеличават се и смъртните случаи, споделя д-р Ангел Тонгов от Гоце Делчевската болница и описва ситуацията с днешна дата така: "Почти всеки ден почиват хора. Много по-тежко е между другото и от ноември, и от декември".


Още за: ковид   легла   болници   Още от: Общество

Принтирай статия
9 коментара
03 Април 2021 11:01 | Иоан
Оценка:
-6
 (
6
 гласа)

Есе! А други легла има ли? Англия тръгва да разглежда тоя вирус като грип. А тук разни фалшиви професори, геерал-маори, дудуци ни разказаха играта! Тулупските избиратели с нисък IQ да спрат да говорят!


03 Април 2021 11:24 | Петрич
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Защото не ти се е случило много е тежко


03 Април 2021 19:35 | георги
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Твоето IQ си го заври в задника.


03 Април 2021 20:09 | ...
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Не се карайте българия е кенеф


03 Април 2021 20:27 | Киро
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

За да се оправи народа трябва да се открият психодиспансери, а на ковид отделения. Управниците постигат целта си-народа наплашен, със скапан имунитет. Цените растат, краденето продължава! Господ да ни е на помощ! Обречени сме на тотален геноцид.


03 Април 2021 21:19 | Пингуи
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

КОЙТО И ДА ПИТАМ ДЕТО СЕ ВАКСИНИРАЛ ВСЕКИ СЛЕД ТОВА Е ИМАЛ КОВИД. ДАНО УМРАТ ВСИЧКИ ЖУРНАЛИСТИ И ПОЛИТИЦИ


03 Април 2021 22:03 | !!!!!!!!!
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Интелигентността на Иоан се изразя в три думи. Есе, КОР, Цена.


03 Април 2021 22:15 | Неутрален
Оценка:
-3
 (
3
 гласа)

Точно Йоан е прав. Киро е написал истината.


04 Април 2021 10:00 | Биж
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Психичното здраве е доста зле. И преди се беше така. Лошото е че нокой не работи с хората когато имат нужда. Остава да си намериш добър психолог, а добри хм трудна работа. Остават лекарствата които не са достатъчни. Психичната грижа е сведена до фашизъм. Без участието на социални служби, програми,. заетост, следва социална изолация. ДА спомена, че вв доста случаи именно социалната изолация ее причина за серизни проблеми. това е обществен принос, който политици или министерства отказват да решат. Това влошава и без това критичното състояние.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар