Няма нарушения! Административен съд потвърди състава на Общински съвет – Благоевград

27 ноември 2019 09:26   1 коментар   4319 прочита


Оспорващите изборния резултат не доказаха в съдебна зала твърденията си за множество нарушения на изборния процес и некоректно отчитане действителността на вота на избирателя

С решение № 2532 Административен съд – Благоевград потвърждава Решение № 280-МИ/29.10.2019 г. на ОИК – Благоевград, с което са обявени резултатите от произведените на 27. 10. 2019 г. избори за общински съветници в община Благоевград. Изборът на общински съвет – Благоевград бе оспорен с осем жалби от кандидати за общински съветници в община Благоевград.

Административен съд – Благоевград намира, че не са налице закононарушения, които да водят до неправилно отчитане волята на избирателя при проведените на 27. 10. 2019 г. местни избори за избор на общински съветници в община Благоевград, нито съществени такива, при отчитане на изборния резултат, които ако не бяха допуснати, изборният резултат би бил различен от отчетения в оспореното решение.

При произнасянето си съдът взе предвид и приетите по делото като доказателства протоколи на секционните избирателни комисии, от които е видно, че изборите са преминали в спокойна обстановка, без подадени жалби и възражения, като протоколите са подписани от всички членовете на съответните СИК, без особени мнения и решения във връзка с възникнал спор при отчитането на бюлетините за действителни или недействителни. Пред ОИК – Благоевград в изборния ден не са постъпвали жалби за нарушения на изборния процес.

След като анализира данните и обстоятелствата, събрани по делото, съдът счете че не са налице закононарушения, които да водят до неправилно отчитане волята на избирателите за даден кандидат, партия или коалиция.

Поддържаните в жалбите възражения за неправилно отчетени действителни и недействителни гласове, в т. ч. предпочитания довели до недействителност на проведения на 27. 10. 2019 г., не бяха доказани от оспорващите изборния резултат. Недоказани и поради това неоснователни са възраженията за множество нарушения на условията и реда в ИК

Решението може да се обжалва пред Върховен административен съд – София в 7 – мо дневен срок от обявяването му на страните.

П. Георгиев

1 коментар
27 Ноември 2019 13:05 | Анализатор
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

елее, а сега тоя ерудит Данчо Андонов що ке прави? Как липсва на общината и живота в града.... Без него общинският съвет е кръгла 0 ..... А Злата? Не сте прави, ало, как ще живее градо без тея двамата в политиката?
Да се обжалва до дупка!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар