Ново отделение по клетъчна терапия в МБАЛ „Югозападна болница“ ООД, филиал гр. Петрич

29 ноември 2019 09:42   3 коментара   8694 прочита


Руските медици д-р Олга Демидова и д-р Александър Зубко от Национален медицински изследователски център по сърдечно-съдова хирургия „Бакуев“,гр. Москва ще останат няколко дни в Петрич за работа и с първите пациенти в отделението по клетъчна терапия.

„Това е сериозна придобивка за болницата и нова възможност за развитие в сферата на здравеопазването. С лечението в отделението по клетъчна терапия ще се спестява време по пътувания и разходи на пациентите. Ще продължим с инвестициите за нова база и привличане на млади кадри за работа тук“, коментира кметът на общината Димитър Бръчков.

Шест месеца е продължила подготовката на отделението, което в началото ще приема пациенти за лечение на сърдечно-съдови заболявания и заболявания на артериите на долните крайници, уточни управителят на болницата д-р Илия Тонев и допълни, че през следващите дни ще бъдат извършени първите процедури на пациенти.

„Така нашата болница ще бъде един от първите центрове, подготвили база и обучили специалисти за провеждане на такъв тип лечение“, обобщи д-р Тонев. Благодарност към община Петрич за финансовата и логистична подкрепа изрази още управителят на МБАЛ „Югозападна болница“ ООД.

Руските медици поясниха, че клетъчната терапия е съвременен метод в помощ на пациенти със сериозни заболявания, когато не може да се помогне с хирургично лечение или традиционни терапии и води до реално подобряване на клиничните показатели.


Още за: център   пациенти   работа   Още от: Общество

Принтирай статия
3 коментара
29 Ноември 2019 10:36 | ЙЙЙ
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

БРАВО ПОЗДРАВЛЕНИЯ ДАНО И В ПЕТРИЧ ИЗГРЕЕ СИЛНО СЛЪНЦЕ..... НО ИМАМ МАЛКО СЪМНЕНИЯ И ЗАЩО.... ИСКАТ ЕПИКРИЗИ, ДОКАЗАНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ ТАКСИ ОТ 70, 00 ЛЕВА, А НЕ ВИЖДАМЕ ТЕХНИКА С КОЯТО ДА СЕ КОНСТАТИРАТ НОВИ НЕДОКАЗАНИ ДО МОМЕНТА ЗАБОЛЯВАНИЯ, ТРУДНО МОЖЕ ДА СЕ ЗАПИШЕ ЧОВЕК ЗА ПРЕГЛАД..... ПОМИСЛЕТИ И ПОДОБРЕТЕ УСЛОВИЯТА ЗА ПЛАЩАНЕ ДА СЕ ЗАПЛАЩАТ ОТ ЗДРАВНАТА КАСА.


29 Ноември 2019 11:32 | Koci
Оценка:
-4
 (
4
 гласа)

Стига сте убивали хората!!!


29 Ноември 2019 20:34 | Топало
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Мили мой читателю, Русия е трета страна. Всеки, който идва на работа в Европа трябва да си подаде документите за работа ладето трябва и за медецински работници от МЗ. за тази незакона дейност трябва да се сезират органите. О после, на6ата болница ‘’ не е на Петрич, а на Пашата, Тонев и Мравката. Сега в момента, тая схема не храни Бръчков и банда. Тази изолациа не храни на6иа кмет и той скача високо. Всичко е фарс. Заблуда на общественото мнение. Само часника е решение!!!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар