Новите собственици "Армако" влязоха в действие! Правят опис на щетите в ски зона Картала

21 януари 2019 15:05   13 коментара   30118 прочита


След като вече има нов собственик, в лицето на акционерното дружество "Армако", в ски зона Картала на Бодрост започна инвентаризация.

Натоварен с тежката задача да провери, какво липсва, какви са проблемите и какво е нужно на пръв поглед да се прочит, за да се започне от някъде и бившият служител на фирмата на Илия Ризов "Прима инвест БГ" и негов племенник Борис Стоименов. Това е човекът, който движеше нещата в ски зоната последните пет години, преди да затвори врати. Той е най-добре запознат с проблемите не само на кабинковата линия, но и на останалите съоръжения в курорта, както и на ски пистата.

Вече са ясни първоначалните намерения на новите собственици, а именно да бъде закупен нов модерен лифт, който да заработи в най-кратки срокове. Това обаче едва ли ще се случи този зимен сезон, което налага промяна в първоначалните планове и най- вероятно до края на месеца ще бъде пусната в експлоатация детската писта и паничката към нея.

Борис Стоименов е натоварен със задачата да опише и щетите по хотелската част, която също е част от ски зоната. Запознати коментират, че именно Боби ще движи нещата на новия собственик, а някои дори са категорични, че Илия Ризов, който загуби всичко., заради дълговете към Българо- американската кредитна банка ще се върне на бял кон на Картала.

Припомняме, че Ризов имаше необслужван кредит в размер на 4 125 200 евро, който повече от десет години е "висял" в регистъра на финансовата институция. Въпреки подписаните осем анекса към първоначалния договор на благоевградското дружество, собственост на Илия Ризов, до сегашната сделка в банката не е влязъл и лев погашение. Новият собственик обаче вече е издължил затлачения от години кредит и изтрил черната точка от кредитния портфейл на финансовата институция.

Ризов тегли огромния кредит, като залага незавършен средношколски лагер в землището на с. Бистрица с площ 400 кв. м, складова база в Благоевград, почивна станция в местността Бетоловото над Разлог, апартамент в Благоевград ведно с прилежащи тавански помещения, мазе и гараж, както и движими вещи, като: машини за утъпкване на сняг, шевни машини, копирна техника, товарни автомобили и още няколко незначителни актива.

Всичко отива в ръцете на банката, а тази зима ски центъра за първи път остава затворен за любителите на зимните спортове. Със сегашното включване на инвеститор като "Армако" надеждите отново се пробуждат. Дали обаче ще има отново познати лица в управлението на ски центъра, тепърва ще разберем.

Марти Иванов


Още за: Армако   Картала   задача   фирма   Още от: Общество

Принтирай статия
13 коментара
21 Януари 2019 16:30 | Пак ли?
Оценка:
31
 (
39
 гласа)

Ето порнографията в тази Инвестиционна сделка? Значи едни много Добри Бизнесмени, загрижени за града ни, с Визия, Опит и ДОБРИ намерения, купуват бизнес за милиони, Без да са наясно със състоянието?????!!!!! Едва сега влезли във Владение, те ще се запознават, описват и Преценяват състоянието на нещата!!!! Идете се скрийте с тези Мутренско-Селяндурски номера!!!


21 Януари 2019 16:53 | ВИС/СИК
Оценка:
23
 (
25
 гласа)

Нищо ново под слънцето. Още продължава тази схема, като се "задлъжнява" към дадена банка и след това "банката" продава на точният, разбирай НАШ човек, на никаква цена имота. Така ще стане и с Дунарит, както преди 15 години взеха бензиностанцията на "Антените" хората на Стоил Славов със съдействието на един МНОГО известен Прокурор, който в момента е Адвокат в София. "Няма такава държава" - песен на Слави.


21 Януари 2019 17:18 | Любчо
Оценка:
22
 (
26
 гласа)

Как да върви напред държавата като сменяме първия след 20-25 години с.... неговия охранител, все едно в един завод да замениш директора с портиера.


21 Януари 2019 17:25 | Шаляфо
Оценка:
20
 (
26
 гласа)

Герб =гроб, Г-грабят от Е-Европа Р-рушат Б-България.


21 Януари 2019 17:56 | Saroqn
Оценка:
9
 (
13
 гласа)

Трябва измамените човеци които работиха на този обект да разкажат как си дадаха безвъзмездно труда - не им се заплати договореното и изработено, не се сключваха договори- за да се води собственост на едни хрантутничета от ЗМК, продължаващи да действат по същите правила и приоми. При мен са 1500. 00лв.


21 Януари 2019 18:46 | уааа
Оценка:
8
 (
12
 гласа)

облекал се в тия и отново Илия, сигурно ще сложат купета от танкове, смешници


21 Януари 2019 21:35 | старогражданин
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

Имам някакви смътни спомени за Първа източна, а преди нея за първи секретар на Комсомола. Около 1, 60м висок. Ризов?


22 Януари 2019 06:53 | старогражданин
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

ОК! Резерват "Картала"?


22 Януари 2019 10:03 | Наблюдател
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Няма лошо, каквото искат, това да правят.
Само дано заработи. Може и без заря...


22 Януари 2019 13:18 | Сноубордист
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Белия кон на Ризов ще му отива.


22 Януари 2019 15:45 | старогражданин
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

В края на мандата на Камбитов е желателно да се наблюдават всички "имотни" действия на общината, а и на държавата в района на Картала.


23 Януари 2019 00:10 | Г
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

За бензиностанцията на антените питайте Жъчката, как отвлякоха човек и се прехвърли на него собствеността! Ама държавата си е на място...


23 Януари 2019 00:13 | Тики
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Нямаше ли участие и община Благоевград в този заем? Не е ли под концесия?
А защо не казвате за участието на гравитиращите елементи около Лукойл, които миналата година, взеха, Картала с гръмките намерения да развиват бизнес, като сегашните, опитни, собственици? Кажете те какво направиха миналата година?
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар