Новини от мина "Ораново": Търсят се нови начини за справяне със ситуацията

23 юли 2013 18:19   6 коментара   13916 прочита


Усложнената ситуация в мина "Ораново", след възникналите течове и срутвания тази нощ събра ръководството на мината, спасители и специалисти от Минногеоложкия институт. Те обсъждат ползата от укрепване на мината или изграждането на нова галерия, за достигането до затрупаните миньори Иван Лазаров и Николай Михайлов, каза областният управител Муса Палев.

Професор Михаил Михайлов от Минногеоложкия институт обяви, че възникналия теч не може да бъде спрян. „Затова, за да не се рискува животът на спасителите в следващите часове ще търсим алтернативен маршрут, за да се достигне до последната част на тунела т.н. ръкав А, където трябва да се намират бедстващите двама миньори,” каза проф. Михаил Михайлов.

И. Иванова


Още за: начини   справяне   ситуация   Още от: Общество

Принтирай статия
6 коментара
23 Юли 2013 18:51 | Димитринкa Стaйковa
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

ЯСНОВИДСКИ ПРОФИЛИ НA КРAСИМИР МИХAЙЛОВ-СОБСТВЕНИК НA МИНA ОРAНОВО И ВAЛЕРИ МAНОВ-УПРAВИТЕЛ НA МИНA ОРAНОВО ОТ ЯСНОВИДЕЦ-КОНСУЛТAНТ ДИМИТРИНКA СТAЙКОВA-ПРОФИЛ ИЗГОТВЕН НA 23. 07. 2013 г., 12. 30 ч.

публикувано преди 6 часа от dimitrinkastaikova

https://sites. google. com/site/dimitrinkastaikova/home? pli=1 ЯСНОВИДСКИ ПРОФИЛИ НA КРAСИМИР МИХAЙЛОВ-СОБСТВЕНИК НA МИНA ОРAНОВО И ВAЛЕРИ МAНОВ-УПРAВИТЕЛ НA МИНA ОРAНОВО ОТ ЯСНОВИДЕЦ-КОНСУЛТAНТ ДИМИТРИНКA СТAЙКОВA-ПРОФИЛ ИЗГОТВЕН НA 23. 07. 2013 г., 12. 30 ч. използвaни снимки зa профилa -нa упрaвителя и нa собственикa нa минa Орaново Водaтa нямa дa бъде изпомпaнa от минaтa. Новa водa постъпвa постоянно. Спaсителите сa много близо до миньорите. В бъдещето нa собственикa не се виждaт съдебни мерки зa отнемaне нa минaтa. Не е информирaн зa действиятa нa спaсителите. В глaвaтa му други хорa освен него не виждaм. Втодaтa се концентрирa първо в гьол нa метри от тaкa нaреченият кръст. Спaсителите сa от еднaтa стрaн еднaтa стрaнa нa гьолa, от д


23 Юли 2013 19:29 | бохем
Оценка:
-2
 (
10
 гласа)

Пратете от хилядите прависти или педагози дето "люпи" Юзу-то сека година ;)
ПС
Сори за иронията, стискаме палци!


24 Юли 2013 09:01 | Незнайко Калинков
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Въпросът е защо не се започна действие за нова галерия паралелно с опитите за спасяване на хората? Или толкова е капацитетът на управляващите? Жалко за миньорите, едва ли са оцелели след толкова дни без вода и въздух...


24 Юли 2013 17:28 | Kentavar
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Нова галерия е безсмислено да се прокарва. Полесно е да се почисти и прекрепи където е необходимо 64 та събирателна галерия, защото друг начин за разследване на злополуката няма. Много е удобно да се заобиколят всички доказателства за причините за злополуката но истината за аварията е там в тази зона, която ще бъде заобиколена.


24 Юли 2013 23:04 | йован
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Каде ще обикаляте бе тапанари ами ако са под това кадето ще заобиколите, некадърници с некадърници! Има начин да се спре водата ама май нема пари кой да дава за материали и машини и тия го знаят ама се правят на луди. Дано момчетата да имат късмет иначе ако разчитат на вас не ми се мисли!


25 Юли 2013 21:14 | www
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

И ако не се затвори рудника на следващия подетаж калта пак ще е над главите.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар